Boloș negociază cu CE scăderea deficitului, în 7 ani: Reducerea cheltuielilor, discutată în Coaliție

Marcel Boloș
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Boloș a vorbit vineri seara, în exclusivitate la Digi24, despre negocierea cu Comisia Europeană privind scăderea deficitului bugetar în termen de 7 ani. De asemenea, ministrul Finanțelor a spus că planul de reducere a cheltuielilor bugetare se va discuta în Coaliție. „Să vedem, din măsurile pe care le propunem, care vor fi acceptate de către Coaliție și care vor mai avea nevoie de analiză”, a precizat Boloș.

Marcel Boloș: Avem în față un plan fiscal structural pe care trebuie să-l prezentăm Comisiei Europene până la data de 15 octombrie. În acest plan trebuie să prezentăm de asemenea traiectoria de reducere a deficitului bugetar. â

România va avea un angajament pentru reducerea deficitului pe 7 ani. Am avut o primă întâlnire cu CE pe data de 30 și 31 iulie pentru a fixa liniile principale de conținut pentru planul fiscal structural. El are la bază scenariile macroeconomice pe care le avem în vedere pentru reducerea deficitului bugetar.

Discutăm de evoluția PIB în următorii 7 ani, de rata de creștere economică, sau creștere economică reală pentru următorii 7 ani, și sunt o serie de indicatori specifici, macroeconomici, care se au în vedere, și desigur, prognozele de venituri și de cheltuieli care să asigure Comisia, și deopotrivă România, pentru ca ajustarea să aibă loc pe cei 7 ani care sunt puși în discuție.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: