Boloş: Reajustările legate de cota standard de TVA şi o singură cotă, aşa cum cere Comisia Europeană

Sursa: X

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a precizat că România are cota standard printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană, fiind la 19% cota standard de TVA şi cotele diferenţiate de 9% şi 5% pe care le practicăm. „Aceste reajustări în ceea ce priveşte cota standard de TVA şi o singură cotă, aşa cum cere Comisia Europeană, sunt o alternativă de luat în calcul, pentru ca să avem celălalt obiectiv de dus la bun sfârşit, acela de reducere a impozitării muncii”, a mai spus liberalul. Chestionat dacă aceste ajustări ar implica creştere a TVA de la 9 la 19%, ministrul de Finanţe a răspuns: „Este prematur de precizat care va fi soluţia în ceea ce priveşte taxa pe valoarea adăugată”.

„Mă refer la anumite măsuri care privesc taxa pe valoare adăugată (TVA – n.r.). Avem şi recomandarea pe care o are Banca Mondială şi avem şi aceste cote diferenţiate pe care le practicăm. Întâi de toate, cota standard este una dintre cele mai scăzute la nivelul Uniunii Europene. Avem 19% cota standard de TVA şi după acea avem şi cotele diferenţiate de 9% şi de 5% pe care le practicăm. Aceste reajustări în ceea ce priveşte cota standard de TVA şi o singură cotă, aşa cum cere Comisia Europeană, sunt o alternativă de luat în calcul, pentru ca să avem celălalt obiectiv de dus la bun sfârşit, acela de reducere a impozitării muncii”, a afirmat Marcel Boloş, luni la Antena 3 CNN.

Chestiona dacă aceste ajustări ar implica creştere a TVA de la 9 la 19%, ministrul de Finanţe a răspuns: „Este prematur de precizat care va fi soluţia în ceea ce priveşte taxa pe valoarea adăugată”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: