Skip to content
Politică

BOMBĂ în cazul Olguței Vasilescu: instanța DESFIINȚEAZĂ rechizitoriul

facebook.com

Vă prezentăm, în cele ce urmează, o BOMBĂ în cazul primarului PSD al municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu: instanța desființează rechizitoriul întocmit de către DNA.

După numai 66 de zile, rechizitoriul realizat de către procurorul Direcției Naționale Anticorupție Claudia Roșu și confirmat de adjunctul Secției I din DNA, Dănuț Volintiru – prin care Lia Olguța Vasilescu (apărată de avocatul Alexandru Chiciu) a fost trimisă în judecată pentru pretinse fapte de corupție – a picat la Tribunalul București. Instanța a constatat, marți seară, nelegalitatea rechizitoriului, transmite Lumeajustiției.ro.

Astfel, judecătorul Ioana Cleopatra Șipoteanu de la Tribunalul București a stabilit că DNA i-a încălcat dreptul la apărare Liei Olguța Vasilescu. De asemenea, judecătorul de cameră preliminară a eliminat din rechizitoriu denunțul și declarații de martori, pe motiv că acestea fuseseră luate nelegal. Conform magistratului, nelegală este și o interceptare ambientală pe care DNA a folosit-o împotriva Liei Olguța Vasilescu.

Iata minuta Tribunalului Bucuresti:

Admite in parte cererile si exceptiile formulate de inculpatii PREDA RADU COSMIN, POPESCU ELENA DANIELA si VASILESCU LIA OLGUTA. In baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.328 alin.1 Cpp constata neregularitatea actului de sesizare a instantei in ceea ce priveste stabilirea obiectului si limitelor judecatii cu referire la inculpatii PREDA RADU COSMIN si POPESCU ELENA DANIELA. In baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.282 alin.1 Cpp si art.102 alin.3 Cpp, cu ref. la art.6 din CEDO constata nulitatea relativa a actelor de urmarire penala privind pe inculpata VASILESCU LIA OLGUTA, prin incalcarea dreptului acesteia la aparare. Exclude actele de urmarire penala efectuate de ofiterii de politie judiciara fara a avea delegarea procurorului de caz si anume: declaratiile martorilor Selavartea Constantin, Vlasceanu Ion, Miereanu Gabriela si denuntul (declaratie) formulat de Pârvulescu Ionut Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constand in interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlasceanu Ion si Parvulescu Ionut din data de 19.02.2016, aceasta fiind obtinuta in mod nelegal. Incheierea motivata se va comunica procurorului care in termen de 5 zile de la comunicare trebuie sa instiinteze judecatorul de camera preliminara daca mentine dispozitia de trimitere in judecata sau solicita restituirea cauzei. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 20.09.2016”.

2 comentarii la “BOMBĂ în cazul Olguței Vasilescu: instanța DESFIINȚEAZĂ rechizitoriul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *