Skip to content
Politică

Bombă în politică. O figură proeminentă din PSD a demisionat din partid

" "

Bombă în politică. O figură proeminentă din PSD a anunțat că a demisionat din partid, iar miercuri va comunica decizia sa plenului Senatului.

Anunțul a fost făcut de senatorul Daniel Savu care a exprimat pe blogul său că a demisionat din PSD. El a precizat că decizia sa este un semnal de alarmă faţă de personajele „compromise” care reprezintă PSD în Prahova.

" "
" "

„După 18 ani în PSD, perioadă în care am parcurs toate etapele normale pentru o carieră politică, astăzi mi-am anunțat în Grupul PSD, demisia din partid. Mâine dimineață voi comunica această decizie și în plenul Senatului. Sunt, așadar, senator independent, cu același fel de a fi, dar cu mult mai multă libertate de exprimare.

Eu, Daniel Savu, cel care obișnuiam să spun că sunt ultimul care va stinge lumina în PSD, am luat această hotărâre după o perioadă lungă în care am încercat să schimb ceva în partidul meu, atât prin reacții publice, cât și prin mult mai multe demersuri în structurile interne. Am încercat să atrag atenția asupra corupției sau a compromiterii unora dintre liderii locali din Ploiești și din Prahova, am încercat să lupt cu mijloace permise împotriva politicii de clan, uneori chiar de clan mafiot, am încercat să vorbesc atunci când mulți dintre colegii mei lăsau capul în jos, deși le-am spus că n-are de ce să le fie frică. Nu în ultimul rând, am încercat să candidez pentru diverse funcții în partid tocmai ca să pot face aceste schimbări, deși am știut de la bun început că nu voi fi lăsat. M-am zbătut mult să atrag atenția asupra mentalităților din PSD care trebuie să se schimbe și asupra oamenilor la care partidul trebuie să renunțe, pentru simplul motiv că mențin eticheta de CORUPȚIE și CLAN MAFIOT. Mă refer aici strict la unii dintre liderii PSD Prahova, singura organizație pe care o cunosc în detaliu, prin natura pozițiilor pe care le-am deținut.

Finalul a fost: Savu nu vrea să se alinieze și vorbește prea mult, chiar dacă nu i se dă voie !

Ultima experiență de acest gen a fost vinerea trecută, când am fost aspru certat într-o ședință a Biroului Permanent al PSD Prahova, pentru simplul fapt că mi-am permis ca într-o declarație de presă să îmi anunț intenția de a candida pe lista Consiliului Județean Prahova. Nu m-am gândit niciodată că ar putea fi posibil ca partidul meu, în Prahova, să fie la cheremul unor oameni trimiși în judecată sau suspectați de corupție, care să își mențină funcțiile prin metode de intimidare și frică, iar eu să cer voie să exprim ceea ce gândesc…De aceea, decizia mea de a demisiona se dorește a fi un semnal de alarmă, un protest dacă vreți, față de acele personaje compromise care reprezintă în continuare PSD în acest județ.

Membrilor simpli din PSD Ploiești și PSD Prahova (includ aici toate organizațiile locale din județ) vreau să le transmit că îi respect și îi stimez, așa cum am făcut-o de la prima noastră întâlnire.”, a scris Daniel Savu pe blogul personal, marti.

Totodată, acesta a dorit să multumească fostilor sai colegi pentru sprijinul acordat de-a  lungul timpului: „Vă mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-ați acordat în toți acești ani ! Nu știu dacă prin gestul meu voi putea să schimb ceva și în final se va produce acea emulație necesară, dar dacă într-un final partidul va ajunge să fie reformat din interior și fiecare membru va cunoaște tot adevărul despre fiecare lider, atunci sunt gata să revin, dacă voi fi dorit.”, a conchis Savu pe blogul său.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *