Skip to content
Politică

Bombă în politica românească! A fost îndepărtat din Pro România fără niciun anunț

psnews.ro

Scandal imens în Pro România și în PSD. În prezent au loc schimbări de forțe în rândurile liderilor de partid. Nebunia a început încă de luni, atunci când Mihai Tudose a demisionat din partidul condus de Victor Ponta. Ultimele informații arată că se produc importante mișcări de trupe, informează ziare.ro.

Răzvan Mitu, fondator al partidului Pro România, îl acuză pe Victor Ponta că l-a îndepărtat de la conducerea filialei Sectorului 1, fără niciun fel de anunţ prealabil. Răzvan Mitu crede că îndepărtarea lui are legătură cu relaţia apropiată pe care oare cu Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, şi ei intraţi în dizgraţiile lui Ponta, anunță CAPITAL.

Mihai Tudose a făcut un pronostic crunt pentru Pro România, dar și pentru alte partide, anunță ANTENA3. Europarlamentarul susține că nu crede că partidele mici precum Pro România, ALDE, PMP au vreun viitor. „Cred că s-a cam închis, deoarece tipul acesta de balama de șantaj la nesfârșit se cam închide”, a spus Mihai Tudose. Mihai Tudose a demisionat din Pro România, luni dimineață. Europarlamentarul a trimis demisia la partid și anunță că în viitor va vorbi despre ceea ce l-a forțat să ia această decizie.

Pe de altă parte, EVENIMENTUL ZILEI se întreabă dacă Mihai Tudose pregătește o nouă mișcare politică. Fostul premier al României a fost surprins recent într-o ipostază cel puțin interesantă, care lasă loc de interpretări. După scandalul cu Victor Ponta, cauzat de votul pentru învestirea Guvernului Orban, Mihai Tudose pare că lasă grijile de-o parte și își face noi planuri. Recent, Mihai Tudose a fost surprins relaxat, la un bistrou de pe malul Dâmboviței, aproape de Unirii. Acesta a stat de vorbă cu simpatizanții săi.

Jurnalistul Radu Tudor a anunţat că mai mulţi lideri ai PRO România se vor întoarce la PSD de la 1 ianuarie 2020 şi că ar putea reprezenta un nou centru de putere în partid. Potrivit unor surse politice, citate de JURNALUL NAȚIONAL, noul tandem de la vârful PSD – Marcel Ciolacu, preşedinte interimar şi Paul Stănescu, secretar general – ar dori să redeschidă porţile partidului pentru foşti lideri care au plecat în perioada Dragnea-Dăncilă.

Este vorba despre foștii premieri Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, despre fostul secretar general Marian Neacșu și despre fostul vicepreședinte Adrian Țuțuianu. Această echipă ar putea reprezenta noul centru de putere în PSD începând cu 1 ianuarie 2020 şi va pregăti congresul din luna martie, când se va alege o nouă conducere legitimă, a punctat Radu Tudor.

„În perspectiva celor doua randuri de alegeri – locale si parlamentare – la varful PSD se pregateste scoaterea din uz a mitralierelor politice uzate, generatoare de extremism si populism, si promovarea unor guri de tun capabile sa restabileasca profilul bine conturat in PES si in alte institutii europene”, a scris Radu Tudor, citat de ANTENA3.

Viorica Dăncilă a anunțat că va reveni pe o funcție importantă în PSD, după ce a fost ”executată” din postul de președinte al partidului pe care l-a condus numai 5 luni. Dăncilă, citată de ROMÂNIA LIBERĂ, a precizat, luni seara, că va candida, în februarie, la Congres, pentru postul de șefă a Organizației de Femei. „Voi rămâne alături de PSD, voi fi foarte implicată în programul PSD și voi fi alături de noua conducere. Am preluat conducerea interimară a organizației de femei. Nu o să mai candidez la șefia PSD, o să candidez pentru șefia Organizației de Femei.”, a spus Dăncilă.

Social democrații se reunesc miercuri, de la ora 15, la sediul PSD din Kiseleff, în ședința Comitetului Executiv Național, sub conducerea interimară a lui Marcel Ciolacu, anunță DIGI24. Este prima ședință oficială a noii conduceri interimare a partidului, după demisia Vioricăi Dăncilă și a vicepreședinților PSD. Surse din partid susțin că miercuri ar putea fi discutată situația lui Niculae Bădălău, căruia mai mulți lideri i-au cerut să facă un pas în spate, după ce a jignit diaspora.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *