Skip to content
Politică

BOMBA lui Chifu: Scrisoarea premierului NU contează! Bruxelles-ul poate lansa o poziție TRANȘANTĂ! EXCLUSIV

http://inquamphotos.com

Analistul de politică externă Iulian Chifu – director al Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning – susține, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că, în pofida scrisorii politice expediate de premierul Viorica Dăncilă la Bruxelles, comisarii europeni ar putea emite o poziție extrem de tranșantă în cazul României, în urma reprimării violente a protestului din 10 august.

De asemenea, Chifu explică de ce scrisoarea Vioricăi Dăncilă nu va avea nici cel mai mic impact la Bruxelles. Vă prezentăm declarațiile analistului.

O scrisoare politică

”Scrisoarea politică a premierului Viorica Dăncilă – care răspunde administrativ și întârziat unui comunicat public și transparent – nu va avea nici cel mai mic impact la Bruxelles. Este o scrisoare politică și să nu vă așteptați ca reprezentații Comisiei Europene să răspundă la așa ceva. Oricum, suntem la mijlocul lunii august, iar Comisia Europeană, la fel ca celelalte instituții de la Bruxelles, se află în vacanță. Acolo mai sunt câțiva funcționari care citesc, îndoasriază și cu asta basta. Repet, scrisoarea politică expediată de premierul Viorica Dăncilă nu avea nici cel mai mic impact la Bruxelles”, a explicat Iulian Chifu.

Riscul unei poziții tranșante

Întrebat dacă România riscă o poziție tranșantă din partea Comisiei Europene, în ceea ce privește violențele din 10 august, analistul a confirmat că există o astfel de posibilitate. ”Dacă, finalmente, comisarii europeni se vor întoarce mai devreme la Bruxelles, ar putea fi exprimată o poziție de o altă natură referitoare la România, cum a fost cea lansată de Guy Verhofstadt, liderul grupului Liberalilor și Democraților pentru Europa, care a condamnat în termeni duri reprimarea violentă a protestelor din Piața Victoriei. Însă Comisia Europeană nu va reacționa la o scrisoare politică care se vrea un răspuns la un comunicat transparent al aceleași Comisii”, a declarat Iulian Chifu, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *