Skip to content
Politică

BOMBA lui Pieleanu: Teodorovici poate fi URMAȘUL lui Dragnea la șefia PSD! Revolta baronilor din Muntenia EXCLUSIV

MagnaNews

Unul dintre sociologii apropiați de PSD – l-am numit pe Marius Pieleanu – susține, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ar putea fi urmașul lui Liviu Dragnea la șefia PSD.

Vă prezentăm declarațiile sociologului.

O supărare motivată

”Eu nu cred că apelul Ecaterinei Andronescu a fost rodul unei ședințe sau a unei analize foarte aplicate. Nu cred că și-a pregătit mult timp demersul. În realitate, Ecaterina Andronescu are toate motivele să fie supărată. Nu putea fi premier, fiindcă partidul în ansamblul său nu a vrut asta, dar Ecaterina Andronescu ar fi putut fi un bun ministru al Educației. Orice face, iată că PSD nu este capabil să vină cu un nume pentru Educație care să aibă măcar pe aproape expertiza Ecaterinei Andronescu. Sunt de acord: i s-a făcut o mare nedreptate când a fost exclusă din calculele pentru alcătuirea guvernului. A doua nedreptate i s-a făcut când i s-a luat președinția Comisiei de educație. Ecaterina Andronescu a răbdat, și a ținut în ea până când s-a ambalat și a solicitat demisia lui Liviu Dragnea și a premierului Viorica Dăncilă.

Urmașul Eugen Orlando Teodorovici?

Sunt nemuțumiri și tensiuni în PSD – asta-i inevitabil când este vorba despre un partid mare. Liviu Dragnea trebuie să poarte o mare dezbatere în partid cu privire la direcția pe care a apucat-o PSD și, evident, cu privire la viitorul acestui partid. E singura dată în istoria PSD când nu există o alternativă clară, evidentă, la actualul lider. Să știți că foștii premieri Mihai Tudose și Sorin Grindeanu nu au o imagine bună în PSD. În schimb, Eugen Teodorovici are calibru, este bine receptat în partid… Eu cred că dacă Dragnea va fi schimbat, când se va întâmpla asta, Eugen Teodorovici poate fi o soluție pentru președinția PSD.

Nemulțumirile baronilor din Muntenia

Momentan, cei mai influenți baroni nu au luat decizia de a-l lăsa singur pe Liviu Dragnea. El o să cadă numai în momentul în care va fi părăsit de baroni. Și Niculae Bădălău este foarte nemulțumit, dar nu  cred că este chiar atât de nemulțumit încât să-i ceară demisia lui Liviu Dragnea. Există nemulțumiri, în special, printre baronii din Muntenia care-l acuză pe Dragnea că ia deciziile de unul singur sau într-un cadru extrem de restrâns, din care ei nu fac parte. Dacă va face o serie de concesii și le va da acces la decizii și baronilor, Dragnea nu va mai avea probleme cu ei”, a declarat Marius Pieleanu, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *