EXCLUSIV UPDATE BOMBĂ pe scena politică. Candidatura la prezidențiale a lui Iohannis aruncată în aer. Se pregătește interimatul

UPDATE

Într-o declarație în exclusivitate pentru PSnews.ro, senatorul PNL, Cristian Bodea, a făcut următoarele precizări:

”Nu sunt jurist, nu pot să mă pronunț. Probabil că mai sunt căi de atac. Probabil o să preia cineva interimatul, o să ne descurcăm cumva.

Probabil că toate deciziile interne ale PNL vor fi declarate nule. Nu sunt jurist, dar din practică și din experiența vienții, cam așa merge, tot ce s-a făcut este nul. Trebuie reluate procedurile”, a explicat Bodea pentru PSnews.ro.

După ce Tribunalul București a decis să respingă modicarea statutului propusă de PNL, declarând că derogarea de vechime acordată lui Klaus Iohannis a fost una ilegală, candidatura la prezidențiale a acestuia este pusă sub semnul întrebării.

Toate deciziile interne ale PNL și PDL luate cu privire la candidatura la prezidențiale a lui Klaus Iohannis sunt, după decizia Tribunalului București, anulate automat.

PSnews.ro a contactat o serie de juriști care au precizat la unison că președintele PNL are o problemă extrem de serioasă în ceea ce privește cursa prezidențială.

”Orice referire la candidatura la prezidențiale a lui Klaus Iohannis, care implică o referire la sintagma de ”președinte al PNL” este acum nulă. Adică, orice referire de tipul ”președintele PNL, Klaus Iohannis, candidat al Alianței Creștin- Liberale la alegerile prezidențiale” este una acum ilegală. Trebuie refăcute toate actele ce au fost depuse cu sintagma ”Klaus Iohannis, președinte al PNL”. Acesta poate candida la prezidențiale, este dreptul oricărui cetățean, dar nu din poziția de președinte al PNL. Toate deciziile interne ale PNL și PDL sunt în acest moment nule”, a precizat un avocat specialist în astfel de spețe pentru PSnews.ro.

Citește și: EXCLUSIV Lider important al PDL reacționează față de situația din PNL și dezvăluie care este miza reală a scandalului

Citește și: PNL, încotro? Fără statut, fără identitate, fără președinte

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: