Skip to content
Politică

Florin Cîţu forțează numirea unui secretar general al Guvernului, în ciuda conducerii PNL

Inquam Photos/George Calin

Premierul Florin Cîţu intenționează să îl numească șef la Secretariatul General al Guvernului pe Horaţiu Gorun, un apropiat al lui Dan Vâlceanu, liderul PNL Gorj şi prieten la cataramă cu Cîţu.

În vârstă de 42 de ani, Gorun a ocupat, cu sprijinul PSD, funcția de director al Direcției județene de tineret și sport, tatăl acestuia provinind din echipa lui Victor Ponta, cel care a patronat organizatia PSD Gorj încă din 2004.

Foto: hotnews.ro

Florin Cîţu a lucrat cu Horaţiu Gorun la Ministerul de Finanțe, unde Dan Vâlceanu l-a promovat în funcţia de secretar general adjunct al ministerului.

Conform CV-ului, după ce în perioada 2001-2002 a fost profesor suplinitor la Școala Ioan Lupaș din Cluj Napoca, din 2002 a fost numit la Universitatea condusă de tatăl său pe postul de preparator universitar (Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu). În 2004 a devenit asistent universitar, în 2005 a ajuns lector, iar în martie 2008 – conferențiar universitar doctor.

În perioada 2009 – 2010 a fost subprefect. Presa locală din Gorj a publicat multe articole despre acesta și tatăl său. În 2018, Pandurul.ro scria că Horațiu Gorun a fost desemnat decan interimar la Facultatea de Științe ale educației, Drept și Administrație Publică din cadrul universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu. Aceeași publicație reamintea că Horatiu Gorun este fiul președintelui Senatului UCB, Adrian Gorun. Acesta spunea că nu există vreun conflict de interese pentru că decanul se subordonează direct rectorului.

Publicația GorjNews.ro a scris, în 2013, că Horațiu Gorun, împreună cu Gabriela Gorun și alte câteva persoane, ar fi încercat să transfere patrimoniul universității în Fundația pe care o conduceau.

Tatăl acestuia lucrează și la Comisia Națională de Strategie și Prognoză, pe lângă UCB. Un text al aceleiași publicații spune că a lucrat 27 de ore pe zi, în perioada 2010 – 2012, figurând ca fiind atât cadru didactic titular, cât și Rector și cercetător. Din 2005 el a lucrat în paralel atât la Comisia de Prognoză cât și la UCB.

1 comentariu la “Florin Cîţu forțează numirea unui secretar general al Guvernului, în ciuda conducerii PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *