Skip to content
Economie

Bonificații pentru contribuabilii care își plătesc impozitele. Ce prevede Ordonanța de Urgență

paginadebanci.ro

Firmele plătitoare de impozit pe profit care plătesc impozitul datorat pentru trimestrul I al anului 2020, respectiv pentru plata anticipată aferentă aceluiași trimestru, până la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv, beneficiază de o bonificație de 5% sau 10%, calculată asupra impozitului pe profit datorat, se arată într-o Ordonanță de Urgență publicată în Monitorul Oficial, informează hotnews.ro.

Pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor aferent trimestrului I al anului 2020, până la data de 25 aprilie 2020 inclusiv, contribuabilii beneficiază de o bonificație de 10% calculată asupra impozitului datorat pentru trimestrul respectiv.

" "

Marii contribuabili vor avea o bonificație de 5%, în timp ce contribuabilii mici și mijlocii vor beneficia de o reducere a impozitului datorat cu 10%.

Prevederile se aplică în mod corespunzător și pentru contribuabilii care au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic, dacã plãtesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipată trimestrialã pânã la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie-25 iunie 2020.

Contribuabilii determină impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, de platã, prin scãderea din impozitul datorat a bonificației calculatã potrivit act normativ aprobat.

Pentru plãtitorii de impozit pe profit, bonificația calculatã potrivit act normativ aprobat se înscrie în mod distinct în declarația anualã de impozit pe profit.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *