Skip to content
Economie

Bonificații pentru contribuabilii care își plătesc impozitele. Ce prevede Ordonanța de Urgență

paginadebanci.ro

Firmele plătitoare de impozit pe profit care plătesc impozitul datorat pentru trimestrul I al anului 2020, respectiv pentru plata anticipată aferentă aceluiași trimestru, până la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv, beneficiază de o bonificație de 5% sau 10%, calculată asupra impozitului pe profit datorat, se arată într-o Ordonanță de Urgență publicată în Monitorul Oficial, informează hotnews.ro.

Pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor aferent trimestrului I al anului 2020, până la data de 25 aprilie 2020 inclusiv, contribuabilii beneficiază de o bonificație de 10% calculată asupra impozitului datorat pentru trimestrul respectiv.

Marii contribuabili vor avea o bonificație de 5%, în timp ce contribuabilii mici și mijlocii vor beneficia de o reducere a impozitului datorat cu 10%.

Prevederile se aplică în mod corespunzător și pentru contribuabilii care au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic, dacã plãtesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipată trimestrialã pânã la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie-25 iunie 2020.

Contribuabilii determină impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, de platã, prin scãderea din impozitul datorat a bonificației calculatã potrivit act normativ aprobat.

Pentru plãtitorii de impozit pe profit, bonificația calculatã potrivit act normativ aprobat se înscrie în mod distinct în declarația anualã de impozit pe profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *