Skip to content
Societate

BOR marchează 14 de ani de la întronizarea Patriarhului Daniel

basilica.ro/Mircea Florescu

Biserica Ortodoxă Română a anunţat că va marca joi, prin două slujbe speciale, 14 de ani de la întronizarea Patriarhului Daniel.

Într-un comunicat remis News.ro, a fost anunţat: „De la ora 08.30, se va săvârşi Sfânta Liturghie în Paraclisul «Sfântul Grigorie Luminătorul» al Reşedinţei Patriarhale, iar la ora 12.00, în Altarul de vară al Catedralei Patriarhale «Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena», slujba de Te Deum, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate în viaţa Bisericii Ortodoxe Române şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei 14 ani de slujire patriarhală”.

În contextul epidemiologic, aniversarea întronizării Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române se va desfăşura într-un cadru restrâns, doar cu participarea episcopilor vicari din Bucureşti, a membrilor Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc şi a membrilor Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Născut pe 22 iulie 1951, Dan Ilie Ciobotea a fost ales Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române pe 12 septembrie 2007 şi a fost întronizat oficial pe 30 septembrie 2007, în Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *