Skip to content
Societate

BOR răspunde solicitării premierului. Vasile Bănescu: Biserica Ortodoxă și-a exprimat și reiterat poziția sa favorabilă vaccinării

Inquam Photos / Octav Ganea

Biserica Ortodoxă Română este și va fi în continuare implicată în campania de vaccinare, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, după ce premierul Florin Cîțu a declarat că este nevoie de implicarea bisericii în procesul de imunizare a populației.

„Ajutorul Bisericii există și se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioși a informațiilor cuprinse în Broșura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Conținutul acestei broșuri despre vaccin și vaccinare e cunoscut de preoți. Ei îl comunică credincioșilor. Clericii pot transmite informațiile despre vaccinarea „gratuită, sigură și voluntară” așa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorități medicale din România și Europa. Este ceea ce pot face acum reprezentanții cultelor, care, fără excepție, sunt favorabile vaccinării.

Personal, pledez în mod ferm pentru implicarea preoților în acest act de informare onestă a credincioșilor.
Biserica Ortodoxă și-a exprimat și reiterat poziția sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariția vaccinurilor.

În calitatea pe care o am, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită să se informeze cât mai atent și din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului și, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor și a celor dragi. Eu am făcut-o, vaccinându-mă”, a declarat Vasile Bănescu.

Premierul Florin Cîțu a declarat că este nevoie de implicarea bisericii, mai ales la sate, pentru a convinge cât mai mulți români de beneficiile imunizării împotriva COVID-19.

„Sunt două luni foarte importante pentru noi aprilie şi mai,pentru că în aceste două luni vom avea aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România. La finalul lunii mai ar însemna să avem, într-un scenariu mai pesimist, 5 milioane de persoane vaccinate şi într-un scenariu mai optimist – 6,3 milioane”, a spus Cîțu îtr-o conferință de presă.

El a făcut apel politicieni și la autoritățile locale să-i informeze pe români despre campania de vaccinare.

„Mai mult, este nevoie – și am spus-o și la întâlnirea cu cultele și mi s-au dat asigurări – de o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural. E nevoie ca toți românii din mediul rural să aibă aceste informații și să poată să se vaccineze”, a mai spus premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *