Skip to content
Politică

Borbely anunţă înfiinţarea unei comisii parlamentare specializate pe migraţie, refugiaţi şi azilanţi

Preşedintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, Laszlo Borbely, a declarat, marţi, că va fi creată o comisie parlamentară specializată pe migraţie, azilanţi şi refugiaţi, precizând că s-a discutat despre necesitatea analizării legislaţiei, sub aspectul integrării acestora, potrivit b1.ro.

„Am stabilit, şi a fost un consens, în a crea o comisie la nivelul Parlamentului, specializată pe migraţie, pe azilanţi, pe refugiaţi. Sunt asemenea comisii aproape în toate ţările din Uniunea Europeană”, a declarat deputatul.

În acelaşi timp, Borbely a mai spus că membrii comisiilor au mai discutat necesitatea analizării legislaţiei pentru că nu e vorba numai de a asigura condiţii pentru aceşti imigranţi, de a avea unde să stea şi de a primi hrană şi apă, ci de a asigura integrarea celor care vor să rămână în România, „ceea ce este mult mai complex”.

Demersurile pentru înfiinţarea comisiei pentru migraţie vor începe miercuri, Borbely precizând că a fost un consens pe această temă.

„Această comisie va trebui să fie o comisie specializată, acum ne-am adunat şapte comisii din Cameră şi Senat ca să discutăm o problemă care ţine de competenţa mai multor comisii. Dacă avem o comisie sau măcar o subcomisie care să se ocupe de această probelmatică, atunci vom şti unde să canalizăm informaţiile”, a explicat Borbely.

Întrebat dacă s-a discutat despre ideea ca România să primească doar refugiaţi creştini, Borbely a spus că nu s-a discutat, dar că el nu este de acord să se pună problema astfel, fiind foarte dificil „să faci o anumită discriminare pe bază de religie sau etnie”.

Deputatul a mai spus că România şi-a asumat primirea a 1.785 de imigranţi, aceştia urmând să vină începând din luna noiembrie, eşalonat.

„Prima oară, mi se pare, circa 300 şi după aceea, lunar va veni un anumit număr de imigranţi”, a mai spus Borbely.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a subliniat că poziţia României este în momentul de faţă fermă şi că nu acceptă cote obligatorii, ci voluntare.

1 comentariu la “Borbely anunţă înfiinţarea unei comisii parlamentare specializate pe migraţie, refugiaţi şi azilanţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *