Skip to content
Politică

Boris Johnson a fost desemnat oficial prim-ministru de regina Elisabeta a II-a

Facebook

Boris Johnson a fost desemnat oficial miercuri prim-ministru al Regatului Unit de regina Elisabeta a II-a, după ce politicianul britanic a venit la Palatul Buckingham la puţin timp după ora locală 15.00, relatează agerpres.ro.

Regina l-a primit în audienţă pe onorabilul Boris Johnson în această după-amiază şi i-a cerut să formeze o nouă administraţie”, a anunţat Buckingham Palace.

Dl Johnson a acceptat oferta Maiestăţii Sale şi i-a sărutat mâna după învestirea ca prim-ministru şi Prim Lord al Trezoreriei„, a adăugat sursa citată.

Maşina fostului primar al Londrei a fost blocată în drumul spre Palatul Buckingham o scurtă perioadă – mai puţin de un minut – de militanţi ai Greenpeace care încercau să tragă un semnal de alarmă privind încălzirea climatică formând un lanţ uman.

Grupul format în principal din protestatare îmbrăcate în roşu şi-a unit mâinile de-a curmezişul drumului în timp ce alţi participanţi la protest au desfăşurat un banner cu mesajul „Climate Emergency” încercând să oprească trecerea maşinii lui Boris Johnson însoţită de o escortă a poliţiei.

Maşina în care se afla viitorul prim-ministru a reuşit să-i ocolească şi a ajuns la Palatul Buckingham puţin mai târziu.

Greanpeace a precizat că a organizat protestul pentru a face apel la Johnson să acţioneze împotriva schimbării climatice.

Înaintea lui Johnson a venit la Palatul Buckingham premierul la final de mandat Theresa May pentru a-şi prezenta oficial demisia. „Prioritatea imediată a lui Boris Johnson va fi să pună în practică un Brexit care să funcţioneze pentru întregul Regat Unit„, a declarat premierul demisionar în ultimul său discurs în această calitate, susţinut în faţa reşedinţei din Downing Street 10, alături de soţul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *