Skip to content
Internațional

Boris Johnson ameninţă că, dacă va deveni premier, nu va plăti „factura” Brexitului până când UE nu va oferi un acord mai favorabil

dailystormer.com

Fostul primar al Londrei şi ministru britanic de Externe, Boris Johnson, a promis că nu va plăti factura „divorţului” de UE de 39 de miliarde de lire sterline până când blocul european nu va fi de acord cu un nou acord pentru Brexit, relatează The Guardian, citat de News.ro

Oprirea acestei plăţi, eliminarea soluţiei de rezervă privind Irlanda de Nord, garantarea drepturilor tuturor cetăţenilor UE în Marea Britanie şi intensificarea pregătirilor pentru un Brexit fără acord – acestea sunt câteva din măsurile pe care le-ar lua Johnson dacă ar deveni prim-ministru, după cum a anunţat el.
Johnson a avertizat că un nou eşec privind livrarea Brexitului, cu acord sau fără, pe 31 octombrie, va pune în pericol chiar existenţa Partidului Conservator. El a declarat că este ceva „extraordinar” că Marea Britanie a semnat aşa-zisa „factură de divorţ” înainte ca acordul final să fie semnat.
Cred că prietenii şi partenerii noştri trebuie să înţeleagă că banii vor fi opriţi până când vom avea o claritate mai mare privind ce urmează”, a declarat Johnson într-un interviu pentru Sunday Times.
Banii, susţine el, reprezintă o modalitate excelentă de a obţine un acord bun.
Johnson este favorit să câştige cursa pentru conducerea Partidului Conservator. Un sondaj efectuat de site-ul Conservative Home l-a plasat pe Johnson pe primul loc cu 43% în timp ce pe locul doi este clasat Michael Gove cu 12%.
Johnson a susţinut în interviu că este singurul candidat care ar putea învinge atât Partidul Laburist cât şi Partidul Brexitului.
Cred că doar eu pot conduce ţara departe de Corbyn şi Farage şi spre ape mai calme”, a afirmat el.
Acest lucru poate fi obţinut doar prin livrarea Brexitului până la sfârşitul lui octombrie, a precizat Johnson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *