Skip to content
Europa

Boris Johnson anunță instituirea unui nou lockdown total în Marea Britanie

Facebook.com/Borisjohnson

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni seară revenirea la ”lockdown” a întregii Marii Britanii pentru a combate răspândirea noii tulpini a coronavirusului, relatează AFP.

Această nouă închidere, la fel de strictă ca cea pusă în aplicare în primăvară, prevede închiderea şcolilor şi trebuie să dureze dacă permit condiţiile, până la jumătatea lunii februarie”, a anunţat el într-o alocuţiune televizată.

Johnson s-a adresat națiunii la ora locală 20:00, pe canalele naționale de televiziune. În începutul discursului, premierul a spus că strategia națională anti-Covid-19 a funcționat bine până la apariția noii tulpini a virusului, fapt ce a dat peste cap planurile.

Avem acum o nou variantă a virusului. A fost atât frustrant, cât și alarmant să vedem viteza cu care noua variantă circulă. Oamenii noștri de știință au confirmat că noua variantă este între 50% și 70% mai transmisibilă, acest lucru înseamnă că este mult mai probabil să vă infectați și să-l dați mai departe.

În timp ce vă vorbesc în această seară, spitalele noastre sunt sub o presiune mai mare din partea Covid-19 decât în orice alt moment al pandemiei. În Anglia, numărul de pacienți Covid-19 din spitale a crescut cu aproape o treime în ultima săptămână, la aproape 27.000, cu 40% mai mult decât primul vârf din aprilie”, a transmis Johnson.

Cu o mare parte din țară și așa sub restricții extreme, este clar că trebuie să facem mai mult împreună pentru a stabiliza această nou variantă în timp ce vaccinurile noastre sunt efectuate. În Anglia, va trebui să intrăm într-un lockdown național suficient de strict pentru a controla această variant ăa virusului.

Astfel, guvernul din nou vă cere să stați în casă, să ieșiți doar pe motive limitate permise de lege precum cumpărăturile pentru lucruri esențiale, munca dacă nu este posibilă de acasă, exercițiile fizice, accesul la medicină și evadarea de abuz domestic”, a mai spus premierul britanic.

Dacă campania de vaccinare este de succes, obiectivul fiind vaccinarea cu prima doză a celor patru grupuri vulnerabile principale până la jumătatea lunii februarie, atunci țara va putea să mai relaxeze măsurile de restricție„, a mai spus şeful Guvernului de la Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *