Skip to content
Europa

Boris Johnson, după vaccinarea a 500 de mii de britanici: Am toate motivele să cred că anul viitor țara va reveni la normal

Facebook.com/Borisjohnson

Premierul Boris Johnson a anunţat că până în momentul de față 500 de mii de persoane din Marea Britanie au primit doza inițială de vaccin Pfizer/BioNtech. Şeful Guvernului de la Londra a mai spus că are toate motivele să creadă că țara va reveni la normal anul viitor.

Patrick Vallance, consilierul științific șef al Marii Britanii, a avertizat că noua tulpină a COVID se răspândește rapid și că din această cauză ar putea apărea restricții noi și mai dure. El a mai spus că se așteaptă la o creștere a infectărilor după Crăciun.

„Noua variantă a COVID este în toată țara. Încercăm să mergem mai departe. Vor apărea mai multe informații”, a spus Patrick Vallance, în timpul conferinței de presă, conform BBC, citat de rtv.net. „Nu există vreun indiciu că vaccinul împotriva infecției cu coronavirus ar putea să nu fie eficient în ceea ce privește noua tulpină„, a precizat Vallance.

Între timp, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat vaccinul împotriva coronavirusului produs de companiile Pfizer și BioNTech. „Este un moment decisiv în eforturile noastre de a livra vaccinuri sigure și eficiente europenilor. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) tocmai a emis o opinie științifică pozitivă cu privire la vaccinul Pfizer/BioNTech. Acum vom acționa rapid. Mă aștept la o decizie din partea Consiliului European în această seară”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului – „Sunt încântată să mă aflu aici şi să anunţ că un comitet ştiinţitic al EMA s-a reunit astăzi şi a recomandat o autorizaţie de comercializare condiţionată în UE pentru vaccinul dezvoltat de BioNTech şi Pfizer. Recomandarrea este de a preveni COVID-19 la persoanele cu vârste de peste 16 ani.

Opinia noastră ştiinţifică deschide calea pentru prima autorizaţie de comercializare a unui vaccin anti-COVID în UE, cu toate asigurările, controalele şi obligaţiile corespunzătoare. Va fi valabilă în toate cele 27 de state membre în acelaşi timp şi le oferă acestora o bază ştiinţifică pentru a demara programele de vaccinare şi un cadru continuu pentru controlul şi supravegherea vaccinurilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *