Skip to content
Europa

Boris Johnson: Există posibilitatea ca un acord comercial cu UE să nu aibă loc

unionsyndicacale.eu

Premierul Boris Johnson a afirmat că există o „mare posibilitate” ca Marea Britanie să nu ajungă la un acord post-Brexit cu Uniunea Europeană, scrie The Guardian. Şeful Guvernului de la Londra a spus că publicul şi companiile să se pregătească pentru acest lucru, deşi echipa sa continuă discuţiile cu Uniunea Europeană. Dar a avertizat că negocierile „nu au ajuns încă în acel punct”.

Declaraţia sa a fost făcută la întâlnirea de miercuri cu preşedintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, care nu a avut niciun rezultat, potrivit Agerpres. Johnson a mai spus că „în prezent acordul prezentat de UE nu este corect pentru moment”, adăugând că ar lăsa vulnerabilă Marea Britanie sancţiunilor şi tarifelor impuse dacă nu respectă noile reguli ale blocului comunitar.

Încercare de a înlătura obstacolele din calea unui acord între Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE) şi de a evita o ieşire dezordonată a britanicilor din piaţa unică la 1 ianuarie 2021 continuă să prezinte „decalaje foarte mari”, însă negocierile vor continua. Un purtător de cuvânt al Guvernului britanic a spus că „o decizie fermă” trebuie luată până duminică.

Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020, dar liderii au avut nevoie de timp pentru a negocia un acord definitiv. Au avut la dispoziţie 11 luni. Dacă până pe 31 decembrie nu se ajunge la o înţelegere, controalele vamale şi taxele vor fi introduse pentru bunurile ce trec între Marea Britanie şi UE. Orice acord va trebui ratificat de Parlamentul European şi să fie susţinut de membrii Parlamentului britanic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *