Skip to content
Europa

Boris Johnson îndeamnă la prudenţă, după scăderea inexplicabilă a ratei de infectare cu SARS-COV2

Facebook

Premierul britanic Boris Johnson îi îndeamnă pe britanici ”să rămână foarte prudenţi” faţă de situaţia sanitară, în pofida unei scăderi recente a numărului contaminărilor cu noul coronavirus în Regatul Unit, relatează AFP.

Regatul Unit – care a înregistrat o adevărată ”explozie” de cazuri de covid-19 atribuită variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2 de la începutul verii – a înregistrat recent până la 60.000 de cazuri zilnic, însă pare ca în ultimele zile să aibă loc o scădere.

De la 20 iulie, la o zi după ridicarea ultimelor restricţii legate impuse împotriva covid-19, noile contaminări au continuat să scadă şi au atins luni 24.950 de cazuri noi zilnic. Este vorba despre o scădere de la peste 69.000 de cazuri de covid-19 în ultimele şapte zile – adică o scădere de 21,5%. ”Am remarcat, evident, că avem date mai bune de şase zile”, le-a declarat Johnson unor jurnalişti, într-o vizită la Guildford, la sud-vest de Londra.

A parta etapă a ieşirii din izolare a avut loc în urmă cu doar câteva zile”, a subliniat el, potrivit News.ro. ”Oamenii trebuie să rămână foarte prudenţi”, a spus Johnson, instând asupra faptului că ”este foarte important să nu ne permitem să tragem concluzii pripite” cu privire la această scădere.

Actuala îmbunătăţire a situaţiei sanitare îi lasă un pic perplecşi pe cercetători, după ce Guvernul şi consilierii săi ştiinţifici au anticipat, la începutul lui iulie, până la 100.000 de cazuri noi de covid-19 pe zi în cea de a doua cea mai îndoliată ţară de pandemie din Europa, cu peste 129.000 de morţi din cauza covid-19.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *