Skip to content
Internațional

Boris Johnson, întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe tema acordului post-Brexit

twitter

Premierul britanic Boris Johnson a sosit miercuri la Bruxelles pentru a se întâlni cu preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, o întâlnire crucială pentru soarta negocierilor privind un acord comercial post-Brexit, relatează AFP, conform Agerpres.

Boris Johnson s-a deplasat la reşedinţa ambasadorului britanic pe lângă UE, unde urmează să se alăture preşedintei Comisiei Europene pentru o cină de lucru programată pentru ora 20:00 (19:00 GMT).

Premierul britanic Boris Johnson a susţinut miercuri, înaintea cinei de lucru cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că niciun lider britanic nu ar putea accepta cererile asupra cărora UE insistă pentru încheierea unui acord comercial post-Brexit şi a precizat că în aceste condiţii Regatul Unit poate să prospere şi fără un asemenea acord, în timp ce Comisia Europeană a confirmat că pregăteşte planuri de urgenţă în caz de ”no-deal”, notează agenţiile Reuters şi EFE.

Boris Johnson a evocat principalele puncte de divergenţă care împiedică în continuare convenirea unui acord comercial între UE şi Regatul Unit, respectiv regulile privind concurenţa solicitate de UE (care să nu permită o concurenţă neloială din partea companiilor britanice), reglementarea diferendelor şi disputa privind accesul pescarilor europeni în apele britanice. Franţa a ameninţat că s-ar putea opune prin veto unui acord dacă nu va fi menţinut acest acces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *