Skip to content
Europa

Boris Johnson nu exclude un lockdown de Crăciun în Marea Britanie

Facebook

Premierul Boris Johnson nu exclude un lockdown de Crăciun în Marea Britanie, pe măsură ce noul val de COVID-19 afectează Europa. Boris Johnson a spus: „Un nou val de coronavirus afectează acum cei mai apropiați vecini ai noștri din vestul Europei”.

O nouă izolare de Crăciun nu poate fi exclusă din cauza valului de Covid care se extinde în Europa, a spus Boris Johnson. Premierul a insistat că nu poate vedea „nimic în date” care să sugereze că Guvernul va trebui să impună măsuri suplimentare din Planul B sau chiar o nouă izolare. Dar el a avertizat că cei eligibili – care includ acum și cei peste 40 de ani – trebuie să se prezinte pentru rapel pentru a preveni „norii de furtună” ai Covid-ului peste continent „să se spele pe țărmurile noastre”.

Cazurile de Covid sunt în creștere în Franța, Germania și Austria, o serie de țări europene impunând noi măsuri de izolare pentru a reduce transmiterea.

Întrebat dacă ar putea exclude o blocare de Crăciun, Johnson a spus: „Nu văd nimic în date în acest moment care să mă facă să cred că trebuie să trecem la măsuri suplimentare. Nu pot exclude nimic și cel mai important lucru pe care oamenii îl pot face pentru a preveni este să se vaccineze.” El a avertizat asupra „norilor de furtună care se adună peste anumite părți ale continentului”, adăugând: „Un nou val de coronavirus se extinde în mod constant prin Europa centrală și afectează acum cei mai apropiați vecini ai noștri din vestul Europei”.

Vorbind la o conferință de presă din Downing Street, el i-a îndemnat pe cei eligibili să se prezinte „dacă dorim să evităm noi restricții asupra vieții noastre de zi cu zi”. El a adăugat: „Ar fi o tragedie totală după ce am trecut prin tot ceea ce am trecut dacă oamenii care au făcut ceea ce trebuie ar ajunge să se îmbolnăvească grav sau chiar să-și piardă viața pentru că și-au lăsat imunitatea să scadă neprimind rapelul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *