Skip to content
Internațional

Boris Johnson pregăteşte organizarea unor alegeri naţionale în Marea Britanie în vara lui 2020 – The Times

Echipa lui Boris Johnson, fostul ministru britanic de Externe şi favorit să devină noul premier britanic, doreşte să organizeze alegeri naţionale în vara lui 2020 şi a început deja stângă fonduri pentru a angaja mai multe persoane pentru a pregăti Partidul Conservator în vederea scrutinului, a informat The Times, scrie news.ro.

Johnson a declarat anterior că ar fi naiv să organizeze alegeri naţionale înainte de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. The Times a informat că echipa lui Johnson plănuieşte să aloce noi fonduri pentru sediul Partidului Conservator, pentru a-l pregăti în vederea unor alegeri în 2020.

Marea Britanie este aşteptată să părăsească UE pe 31 octombrie 2019.

Există o dorinţă de a se organiza aceste alegeri cât (liderul opoziţiei) Jeremy Corbyn încă mai este prin preajmă. Partidul Laburist este divizat – Brexitul îi omoară. Partidul Laburist nu este sub nicio formă într-o stuaţie care să-i permită să lupte la alegeri”, a afirmat un membru al echipei lui Johnson conform The Times.

Următoarele alegeri programate în Marea Britanie vor avea loc în 2022, iar atât Boris Johnson cât şi rivalul său pentru conducerea partidului şi a ţării, Jeremy Hunt, au precizat că nu plănuiesc să organizeze alegeri naţionale până atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *