Skip to content
Politică

Boris Johnson spune că acordul stabilit de Guvern privind Brexitul este ”o greșeală istorică”

dailystormer.com

Planul prim-ministrului britanic Theresa May privind Brexitul este o „greşeală istorică”, care va duce la o „umilinţă” naţională, a scris fostul ministru de Externe, Boris Johnson.

Johnson consideră că umilinţa suferită de Marea Britanie va fi una similară cu cea a Greciei, potrivit News.ro.

El a scris: „Experienţa Greciei este o lecţie pentru faptul că este o nebunie pentru o ţară să se lase intimidată de negociatorii UE”.

Făcând referire la acordul privind Brexitul stabilit de guvernul lui May, din cauza căruia a demisionat, Johnson a precizat:

„Prin propunerile stabilite de guvern, urmează să facem o greşeală istorică şi ne vom transforma într-o ţară care acceptă regulile de la Bruxelles şi nu are niciun cuvânt de spus – nu doar pentru bunurile industriale şi în agricultură, dar în mai multe activităţi economice”.

Uitaţi-vă la umilirea Greciei, un membru UE şi întrebaţi-vă cum va acţiona UE având în vedere că Marea Britanie nu va mai fi membră şi nu vom putea să facem nimic pentru a ne proteja”, a adăugat el.

Comentariile reprezintă prima intervenţie semnificativă a lui Johnson de când şi-a dat demisia şi sunt de natură să o îngrijoreze pe May pentru că Johnson este o figură populară în Partidul Conservator, despre care au existat informaţii că plănuieşte să candideze la conducerea partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *