Boris Nadejdin şi-a depus semnăturile necesare pentru înscrierea candidaturii la alegerile prezidenţiale ruse

Sursa foto: X

Profesorul Boris Nadejdin, singurul candidat la alegerile prezidenţiale ruse care se opune războiului din Ucraina, a anunţat miercuri că a depus 105.000 de semnături de susţinere la Comisia Electorală Centrală (CEC), suficient din punct de vedere tehnic pentru a fi înscris oficial în cursa electorală în care îl va înfrunta pe actualul preşedinte Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din martie, relatează Reuters şi AFP.

Victoria lui Putin este abolut sigură, dar Nadejdin i-a surprins pe unii observatori prin criticile tranşante la adresa a ceea ce Kremlinul numeşte „operaţiunea militară specială” din Ucraina, căreia opozantul spune că i-ar pune capăt.

După ce, în timpul acestei ierni friguroase, au fost o serie de probleme cu încălzirea locuinţelor în întreaga Rusie, Nadejdin a declarat la începutul acestei luni că ţara şi-ar putea permite să cheltuiască mai mult pentru cetăţenii săi, dacă nu ar mai vărsa atât de mulţi bani în armată.

Criticii Kremlinului spun că lui Nadejdin nu i s-ar fi permis să ajungă atât de departe, într-un sistem politic atât de strict controlat, fără binecuvântarea autorităţilor, lucru pe care el îl neagă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: