Borrell îndeamnă SUA să livreze mai puţine arme Israelului: „Să prevenim uciderea oamenilor”

EUROPARL.EUROPA.EU/ Josep Borrell
Sursă foto : EUROPARL.EUROPA.EU/ Josep Borrell

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a sugerat luni Statelor Unite să livreze mai puţine arme Israelului dacă sunt de părere că există prea mulți morţi de partea palestiniană, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Dacă credeţi că sunt ucişi prea mulţi oameni, poate ar trebui să oferiţi mai puţine arme, pentru a preveni uciderea atâtor oameni. Nu este logic?”, a declarat el pentru presă, referindu-se la declaraţiile preşedintelui american Joe Biden, care consideră „excesivă” riposta israeliană în Gaza.

Ofensiva israeliană s-a soldat cu peste 28.000 de morţi în Fâşia Gaza, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii controlat de Hamas, care a anunţat luni că 164 de persoane au fost ucise în 24 de ore.

„Toată lumea merge la Tel Aviv cerând: vă rugăm să nu faceţi asta, să protejaţi civilii, să nu ucideţi atât de mulţi oameni”, a subliniat Borrell, la sfârşitul unei reuniuni a miniştrilor dezvoltării din UE. Însă premierul israelian Benjamin Netanyahu „nu ascultă de nimeni”, a adăugat el.

„Vor să-i evacueze (pe palestinieni). Unde? Pe Lună?”, a întrebat el, cu referire la ofensiva anunţată de Israel în sudul Fâşiei Gaza, unde sunt refugiaţi sute de mii de palestinieni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL