Skip to content
Politică

Borza dinamitează utopiile coaliției: Nu sunt bani!

expressdebanat.ro

Deputatul ALDE de Brașov Remus Borza dinamitează utopiile coaliției din care el însuși face parte, dând de înțeles că promisiunile oamenilor lui Liviu Dragnea și ai lui Călin Popescu-Tăriceanu ar fi exagerate, din motive bugetare.

Prezent marți la DC News Live, Borza a argumentat cu cifre de ce o eventuală creștere a veniturilor pentru bugetari, pensionari și asistați social nu ar fi posibilă înainte de 1 ianuarie 2018.

„Eu nu văd anul ăsta pe actualul buget creșteri salariale, pentru că într-adevăr pe legea salarizării se prevede creșterea cu 20% la medici, profesori, în armată, la instituțiile de ordine publică, pe zona de cultură. Bugetul nu își permite nici măcar un leu în plus în ceea ce privește veniturile populației. Vorbim totuși de cifra de 151 de miliarde de lei, deja asumați prin legea bugetului de stat la capitolul cheltuieli cu personalul și asistență socială. Din aceștia, 65 de miliarde de lei reprezintă salariile celor 1,2 milioane de bugetari și 86 miliarde de lei reprezintă contravaloarea pensiilor pentru 5,2 milioane de pensionari în plată (împreună cu circa 700 de mii de persoane cu dizabilități și alte câteva sute de mii de șomeri). Deci iată că vorbim de 151 de miliarde de lei dintr-un prezumtiv 253 de miliarde de lei venituri la bugetul de stat. 65% doar pe salarii și asistență socială. Evident că nu e loc de creșteri pe zona veniturilor. Aceste creșteri, din punctul meu de vedere, vor putea fi date începând cu 1 ianuarie 2018”, a declarat Remus Borza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *