Skip to content
Politică

Borza scoate la iveală capcanele Codului Administrativ: O veritabilă Cosa Nostra!

cotidianul.ro

Deputatul independent (ex-ALDE) Remus Borza scoate la iveală capcanele Codului Administrativ – proiect de lege care a trecut zilele trecute de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Într-un articol publicat joi pe blog, avocatul atrage atenția că inițiativa de act normativ nu rezolvă problema ineficienței, a birocrației și a corupției din administrația publică.

În acest context, parlamentarul de Brașov precizează că a semnat alături de opoziție sesizarea prin care codul este atacat la Curtea Constituțională a României (CCR), politicianul aducând în discuție dimensiunile exagerate ale aparatului administrativ românesc și ale finanțării acestuia.

Altă problemă semnalată de către Remus Borza se referă la riscul de maghiarizare a românilor din Transilvania, prin ocolirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în prefecturi, primării, consilii judeţene şi locale.

Dar aspectul căruia Borza îi consacră cel mai mult spațiu se referă la consolidarea poziției funcționarului public – mai precis, sporirea stabilității acestuia, „mai păguboasă și mai puternică decât inamovibilitatea judecătorilor sau imunitatea parlamentarului”.

Funcționarul public este cel mai mare dușman al unei Românii moderne, europene, civilizate și prospere. Stabilitatea acestuia în funcție îl face intangibil și atotputernic. România este paralizată de dictatura funcționărimii. O veritabilă Cosa Nostra-coruptă, supradimensionată, birocratizată, slab pregătită, retrogradă,care opune rezistență la reformă și modernizare. Funcționarul este mai presus de lege, de cetățean și stat, motiv pentru care își permite să fie arogant și disprețuitor în relația cu cetățeanul.

În ultimii zece ani, efectivele funcționarilor din administrația publică centrală și locală s-au majorat cu peste 30%, în condițiile în care populația țării a scăzut cu câteva milioane de locuitori. Despre salarii nu mai vorbesc. Au crescut cu peste 300%, fără a exista un sistem obiectiv de evaluare a performanței profesionale și de satisfacere a interesului cetățeanului.Avem nevoie de o administratie reformata,supla,profesionalizata si eficienta care sa raspunda nevoilor comunitatii si cetatenilor.Din pacate Codul Administrativ nu raspunde acestui imperativ social”, comentează deputatul.

Citiți AICI întregul material semnat de Remus Borza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *