Skip to content
Politică

Boștinaru, alarmat de masacrul din Las Vegas: Cel mai tragic episod din SUA! EXCLUSIV

victorbostinaru.ro

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru (vicepreședinte al grupului S&D din Parlamentul European) a acordat o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat măcelul care a avut loc în cursul zilei de luni în Las Vegas și care s-a soldat cu moartea a zeci de oameni.

Citiți și UPDATE ISIS a revendicat masacrul din Las Vegas/ Un român, printre victime (VIDEO)

”Este încă un episod tragic, cel mai tragic cunoscut în SUA, în ceea ce privește proporțiile atacului și numărul victimelor. Această tragedie, dincolo de afirmația încă puțin credibilă privitoare la apartenența la ISIS a autorului, pune în discuție faptul că violența din societățile noastre a devenit așa numita<<nouă normalitate>>. În SUA, ca și în Europa Occidentală, atacurile teroriste par a pune în discuție existența și modul de funcționare a statului democratic. Concluzia mare este că niciun stat, chiar și cele mai puternice, nu pot de unele singure, să stopeze această evoluție. Doar în mecanisme de alianță se poate. Pe de altă parte, în SUA se pune în discuție situația gravă a accesului la armele de foc, și pericolul pe care aceste arme de foc îl au asupra cetățenilor americani”, a declarat eurodeputatul PSD Victor Boștinaru.

Mai mult, vicepreședintele grupului S&D din Parlamentul European a adăugat că efortul pe care îl începuse fostul lider al SUA, Barack Obama, acela de a înăspri controlul armelor de foc, ar trebui întărit.

”Cred că efortul pe care președintele Obama îl începuse, acela de control al armelor de foc și condiții mai aspre privind posibilitatea achiziționării unei arme de foc, ar trebui înăsprit pentru a preveni aceste tragedii care se repetă cu o violență extraordinară”, a conchis acesta.

1 comentariu la “Boștinaru, alarmat de masacrul din Las Vegas: Cel mai tragic episod din SUA! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *