Skip to content
Politică

Boștinaru decriptează relația Dragnea-Tăriceanu. Legătura cu mitingul din Piața Victoriei EXCLUSIV

victorbostinaru.ro

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru – vicepreședinte al grupului S&D din Parlamentul European – a oferit vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a vorbit despre cea mai recentă informație vehiculată de presă în legătură cu relația dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu.

CITIȚI ȘI: Se pregătește nucleara anului în politică? Tăriceanu i-ar putea da lovitura fatală lui Dragnea SURSE

Așa cum puteți vedea în linkul de mai sus, mass media de vineri au scris despre o posibilă răceală între cei doi lideri ai coaliției PSD-ALDE, care ar putea merge până într-acolo, încât Tăriceanu ar putea rupe alianța de guvernare.

La rândul lui, Victor Boștinaru (membru în CExN al PSD) s-a arătat sceptic cu privire la această ipoteză.

„Nu am auzit această informație și nu o cred, pentru că nu sunt elemente care să conducă la o astfel de decizie. Drept urmare, e mai mult speculativ să dezvolt pe această temă. Totdeauna există interese în a submina, a dinamita această relație dintre cele două partide ale coaliției, care să ducă la fragilizarea sau chiar la moartea clinică a alianței. Dar acest lucru sunt convins că-l știu atât liderii celor două partide, cât și conducerile celor două partide. De aceea, nu cred în acest scenariu”, a declarat europarlamentarul pentru PSnews.ro.

Confruntat de faptul că de cel puțin o lună cei doi lideri politici nu au mai făcut o conferință de presă comună, Victor Boștinaru a adus drept contraargument mitingul PSD din Piața Victoriei de acum trei săptămâni.

„Ideea conferințelor de presă comune devenite fapt cotidian nu e probabil nici foarte înțeleaptă, pentru că ei reprezintă totuși două partide diferite, două structuri diferite care colaborează. Nu sunt două părți ale aceleiași organizații. Așa că nu mă neliniștește lipsa conferințelor de presă comune ale celor doi, dar în același timp am văzut în mod repetat discuții și referiri la consultările sau negocierile dintre cei doi și vă invit să ne amintim că au fost amândoi la marele miting din Piața Victoriei. Mai comun decât acest lucru ce să fie? Și nu văd cum vreunul dintre ei ar putea să se dezică de acel legământ din Piața Victoriei”, a subliniat Boștinaru.

Celălalt subiect discutat cu politicianul de la Bruxelles s-a referit la faptul că, tot de trei săptămâni, președintele Klaus Iohannis amână revocarea Laurei Kovesi de la conducerea DNA. În acest punct, parlamentarul european și-a exprimat sarcasmul legat de viteza cu care primul om în stat citește motivarea hotărârii CCR.

„Trebuie să recunosc că viteza de lectură a domnului președinte este absolut alarmantă și mă îngrijorează. Orice profesor de limba română dacă și-ar fi notat elevul în funcție de modul în care parcurge bibliografia recomandată, cu această viteză probabil că l-ar fi lăsat repetent – nici măcar corigent.

Revenind la tonul serios: sunt convins de faptul că domnul Iohannis trage de timp în speranța apariției unei soluții miraculoase sau – posibil – a unor negocieri oculte. Pentru că nu văd cum ar putea să nu ajungă la punerea în aplicare a acestei decizii a Curții Constituționale”, a punctat Boștinaru.

Solicitat să precizeze la ce „negocieri oculte” se referă, Victor Boștinaru a menționat „statul paralel”, care l-ar putea ajuta pe Klaus Iohannis să provoace o criză politică în favoarea acestuia.

„Poate negocia probabil cu susținători văzuți și nevăzuți a ceea ce îndeobște se numește «statul paralel», pentru a crea un mecanism, o criză politică de natură a-i permite să evite punerea în aplicare deocamdată a acestei decizii. Dar până la urmă, președintele Iohannis își face un imens rău lui însuși – în primul rând, în materie de credibilitate, pentru că devine tot mai mult un președinte în afara legii constituționale. Iar a fi paria în materie de neconstituționalitate costă teribil de mult”, a arătat PSD-istul.

În acest context, chestionat dacă el, personal, s-ar pronunțat pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, vicepreședintele social-democraților din PE a subliniat că ar pleda pentru o astfel de mutare chiar și dacă șeful statului român ar fi unul provenit din rândurile PSD.

„Eu cred sincer că niciun președinte – nici măcar dintr-o țară mai puțin integrată în structurile euroatlantice (darămite o țară membră a UE și NATO!) – n-ar trebui nici măcar să se gândească la acest lucru. Și da: un președinte care încalcă Constituția ar trebui suspendat, chiar și dacă ar fi pus de PSD. Dacă el ar încălca Constituția, el ar trebui suspendat, pentru un motiv simplu: Constituția e legea fundamentală a țării și nu poate fi subiect de negociere”, a încheiat Victor Boștinaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *