PSnews

Recent

Boștinaru le taie elanul celor ce aplaudă demisia lui Moisă: Un divorț greu de acceptat! EXCLUSIV

Sâmbătă, 18 noiembrie, europarlamentarul Sorin Moisă a anunțat, într-un mesaj publicat pe Facebook, că a decis să își prezinte demisia din PSD, precizând că urmează să se alăture, ca independent, grupului PPE.

Citiți și Prima DEMISIE din PSD de după CExN-ul „anti-stat paralel”

În acest context, eurodeputatul PSD Victor Boștinaru – vicepreședinte al grupului S&D din Parlamentul European – a acordat luni dimineață o declarație pentru PSnews.ro, în care a susținut că ”faptul că se află de demisia lui prin intermediul presei și fără a fi fost o minimă discuție între domnul Sorin Moisă și cineva din Grup sau din Delegație, este un element  de surpriză pe care ar trebui să îl reținem”.

”Un element de surpriză va exista, pentru că înainte de toate, Sorin Moisă a fost extrem de bine tratat și a fost și extrem de apreciat de către colegii mei social-democrați, atât de cei din Delegație cât și de cei din Grup. De aceea, faptul că se află de demisia lui prin intermediul presei și fără a fi fost o minimă discuție între domnul Sorin Moisă și cineva din Grup sau din Delegație, este un element  de surpriză pe care ar trebui să îl reținem.

Al doilea element de natură mai degrabă personală, eu recunoscând că am avut o relație impresionant de bună cu Sorin Moisă, și nu de acum, ne știm de la începutul anilor 1990. La rândul meu sunt surprins de decizia domnului Sorin Moisă pentru că în 2014 am făcut campanie împreună și e greu să le explici alegătorilor tăi că această campanie împreună s-a lăsat cu un divorț, chiar dacă bine acoperit în cuvinte, un divorț greu de înțeles și greu de acceptat, a declarat acesta pentru PSNEWS.RO

Mai mult, europarlamentarul a ținut să precizeze că ”există o contradicție in terminis” în gestul europarlamentarului Sorin Moisă.

”E un element în declarația domnului Sorin Moisă, un om pe care l-am prețuit pentru calitățile sale intelectuale, profesionale și politice, o contradicție in terminis în gestul domniei sale. Spune că a hotărât să își dea demisia după ce s-a adoptat declarația împotriva statului paralel la Băile Herculane, și în același timp, spune că se va alia Grupului PPE. Cei care știu cât de cât mecanismele de la Bruxelles, știu un lucru simplu: nu poți să te asociezi unui alt grup politic, poți să fii oricine, înainte de a fi avut discuții cu acel grup, pentru ca cel puțin în mod formal, să te asigur nu sari în gol. Orice delegație națională, dintr-un motiv sau altul, ar putea să se pună , ori afirmația domnului Moisă vine să anuleze oportunitatea scrisorii deschise în acre anunță că demisia. Pe conținut, domnia sa recunoaște că avusese discuții anterioare cu PPE, anterioare declarației de la Băile Herculane. Nu în ultimul rând, și asta mi se pare greu de digerat, faptul că hotărăști să te duci la PPE și PPE-ul în România are un nume- Traian Băsescu, înainte de toate, și PNL- toate aceste elemente pun în discuție și subminează argumentația inițială. Recunosc la rândul meu că sunt întrebări la care n-am primit răspunsuri din partea partidului meu, am îngrijorările mele, am preocupările mele, dar totuși decizia de a te retrage în timpul unui război, pentru că PSD-ul acum este într-un război cu această componentă de stat paralel pe care doar naivii nu o văd, se cheamă dezertare. Asta mă doare și mă surprinde la domnul Sorin Moisă”, a continuat Boștinaru.

Totodată, chestionat în legătură cu afirmațiile lui Moisă la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, Boștinaru a adăugat că acestea ”au o notă personală foarte evidentă”.

Afirmațiile lui Sorin Moisă la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, au o notă personală foarte evidentă. Domnia sa nu a făcut niciodată un caz din acest lucru în delegația noastră. Mi se pare o argumentație de natură personală pentru a explica de ce hotărăște să plece, dar privind din partea cealaltă a baricadei, plecarea în acest moment, înaintea de votarea Legilor Justiției, pare a fi mai degrabă partea unui proiect mai larg care dorește să încerce să facă valuri înainte de adoptarea Legilor Justiției.

Pe de altă parte, vreau să cred că decizii ca aceasta, atât de dramatice, despre partidul care, dincolo de calitățile tale personale, te pune pe o listă și te aduce în față, face din tine un actor, trebuiesc tratate cu o minimă loialitate. Pe partea morală, gestul lui Sorin rămâne extrem de discutabil”, a conchis acesta.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gorila

    20 noiembrie 2017, 11:06 la 11:06

    lasa labareala si gargara bade. Ati facut campanie electorala impreuna!!! Corect, ati mintit la fel, ca de obicei ca asta faceti in fiecare campanie. Pe tine nu te deranjeaza Dracnea si mocirla in care duce tara??? Despre ce legi ale justitie vorbesti??? Despre alea in care voi sa faceti faradelegi si sa nu raspundeti!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi