Skip to content
Politică

Boștinaru, lovitura zilei: ce poate păți Gabriel Sandu după ultimul denunț EXCLUSIV

rfi.ro

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru (vicepreședinte al grupului S&D din Parlamentul European) a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a făcut o previziune de-a dreptul funestă pentru fostul ministru PDL al Comunicațiilor Gabriel Sandu, în urma megadenunțului scris de către acesta, în care arată implicarea în afacerea Microsoft atât a găștii din jurul ex-președintelui Traian Băsescu, cât și a unor ambasadori americani din acea perioadă.

CITIȚI ȘI: Fost ministru, denunț devastator: ambasadori, politicieni și oameni de afaceri, implicați

Întrebat ce implicații se așteaptă să aibă acest denunț și ce capete ar trebui să pice în urma lui, europarlamentarul a răspuns prudent, subliind în schimb că textul „e cea mai fidelă fotografie a regimului Băsescu”.

„Mi-e greu să spun ce capete (ar trebui să cadă – n.r.), pentru că nu cunosc detaliile dosarului (cu atât mai mult acest denunț). Deocamdată, nu există o sentință. Deci ar fi riscant. Pot spune doar atât: că acest denunț al fostului ministru Sandu este cea mai completă și mai detaliată radiografie a unei mafii de stat, care a fost construită și dezvoltată în România în timpul lui Traian Băsescu. E cea mai fidelă fotografie a regimului Băsescu!” a afirmat Boștinaru.

Chestionat dacă denunțul lui Gabriel Sandu ar fi de natură să ducă dosarul Microsoft până la însuși Traian Băsescu, Victor Boștinaru și-a exprimat scepticismul.

„Eu m-aș aștepta ca DNA-ul sau oricare alt parchet să facă ceva, să verifice aceste fapte care în denunțul respectiv sunt extrem de detaliate. Întâi să verifice dacă aceste alegații se confirmă și, dacă se confirmă, să dispună acțiunea penală, în urma căreia să rezulte condamnarea autorilor și recuperarea pagubelor. Dar, ținând cont de încrengătura pe care o prezintă acest denunț (o încrengătură halucinantă, care cuprinde atâtea componente văzute și nevăzute ale sistemului de putere Traian Băsescu), e foarte puțin probabil că justiția de astăzi din România (când vorbim) va avea forța, curajul și libertatea să gestioneze acest caz. Sunt extrem de prudent și de sceptic”, a punctat PSD-istul.

Iar acum vine partea-bombă a declarației: Victor Boștinaru a dat de înțeles că Gabriel Sandu ar putea fi omorât în închisoare ca urmare a celor scrise în denunț.

„Cred că cel mai la îndemână țap ispășitor va fi ministrul Sandu, care ferească Dumnezeu să se îmbolnăvească de vreo boală iremediabilă și cu asta să închidem cazul!” a exclamat social-democratul.

Solicitat să precizeze dacă se referă la eventuale încercări de a-l reduce la tăcere pe Gabriel Sandu, Victor Boștinaru a replicat: „S-ar putea ca dorul de familie să-l afecteze atât de tare pe domnul Sandu, încât să aibă consecințe fatale. Pentru că – repet – lucrurile sunt prea grave, e prima dată când o persoană din România numește fapte, date, împrejurări care sunt de-a dreptul halucinante și de la care mafia italiană ar trebui să ia lecții serioase (pentru că aici vorbim de o mafie instituțională)”.

Am insistat: cine ar putea să îi sporească ex-ministrului așa-zisul „dor de familie”? La rândul lui, europarlamentarul a spus: „Ținând cont că mediul penitenciar are mulți viruși, are multe bacterii și are multe riscuri, s-ar putea ca – vorba unui coleg de-al meu deputat mai vechi – «să se îmbolnăvească de maladie». Era un deputat de la PD, eminent profesor de limba română de la Slobozia – nu-i pronunț numele, din respect și prețuire pentru el”.

Pentru curiozitatea cititorilor: o căutare după legislaturile în care Victor Boștinaru a fost deputat (1990-2000, din partea județului Dâmbovița) a scos la iveală faptul că politicianul în cauză este Gheorghe Tarna, deputat de Ialomița între 1992 și 2000.

2 comentarii la “Boștinaru, lovitura zilei: ce poate păți Gabriel Sandu după ultimul denunț EXCLUSIV

  1. Il omorau dacă s-ar fi lăudat cu denunțul înainte de a-l publica. Acum de ce l-ar mai omorî? Probabil că îl vor scoate nebun.

  2. Europarlamentarul Bostina are mare dreptate. Lupta e pe viata si pe moarte cu adevarat ! Pretinsele sinucideri din cercul apropiatilor lui Base, sau disparitia misterioasa a lui Marta conduc spre aceeasi concluzie, daca nu si spre acelasi destin ! Daca reforma justitiei proiectata de T. Toader va fi finalizata, putem spera la redeschiderea dosarelor cu cantec ! Daca nu, Aleluiah !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *