Skip to content
Societate

Botoşani: 8 medici înregistraţi pentru 12 centre de vaccinare. Campania ar trebui să înceapă vineri

facebook/guvernul romaniei

Doar opt medici din Botoşani şi-au manifestat, până miercuri, disponibilitatea de a face parte din personalul medical implicat în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Deocamdată, numărul candidaturilor este foarte mic, în condiţiile în care la nivelul judeţului Botoşani vor fi constituite 12 centre de vaccinare, însă directorul DSP este convins că personalul necesar pentru funcţionarea centrelor va fi asigurat, scrie g4media.ro.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliţei, susţine că există interes manifestat din partea personalului medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă pentru a se implica în campania de imunizare, în condiţiile în care orele lucrate în centrele de vaccinare vor fi plătite suplimentar.

Avem cereri foarte multe, chiar dacă nu sunt înregistrate oficial, de la personalul care lucrează în spital, la Ambulanţă, în cabinetele private. Ei sunt atraşi de faptul că vor fi plătiţi cu ora şi nu vor fi obligaţi să stea un număr de ore la programul zilnic. Pentru noi este important că vin din spital sau de la Serviciul de Ambulanţă, pentru că sunt cadre medicale cu experienţă şi ştiu să acţioneze în situaţii de urgenţă”, a afirmat directorul DSP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *