Skip to content
Botoșani Știri locale

Botoșani: Angajat al Penitenciarului, confirmat cu coronavirus. El a purtat în permanenţă echipament de protecţie

magnanews.ro

Un angajat al Penitenciarului Botoşani a fost confirmat cu coronavirus. El realizează activităţi educative şi a purtat în permanenţă echipament de protecţie, a transmis, luni, Administraţia Naţioanală a Penitenciarelor.

Vă informăm că un angajat al Penitenciarului Botoşani a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul educaţie şi asistenţă psihosocială, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie”, a transmis, luni, Administraţia Naţioanlă a Penitenciarelor.

Sursa citată a precizat că activităţile de reintegrare socială se realizează, în acest context epidemiologic, cu respectarea distanţei de siguranţă şi cu portul obligatoriu al echipamentului de protecţie, atât de către angajaţi, cât şi de către persoanele private de libertate.

Totodată, demersurile se realizează în grupuri restrânse şi au o durată diminuată.

Administraţia locului de deţinere a procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, urmând a fi demarată ancheta epidemiologică. Din primele verificări, interacţiunea angajatului cu persoanele custodiate a fost redusă, riscul epidemiologic pentru această categorie fiind limitat”, a mai transmis ANP.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *