Botoşani: Cinci unităţi de cazare, transformate ilegal în centre de îngrijire a bătrânilor

azil
Sursa foto: freepick

Cinci unităţi de cazare, care erau autorizate pentru a oferi servicii turistice, s-au transformat, ilegal, în centre de îngrijire a bătrânilor, potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, potrivit agerpres.

Potrivit sursei citate, în urma scandalului generat de condiţiile mizere din centrele sociale, au fost efectuate controale atât la centrele rezidenţiale, cât şi la unităţile de cazare transformate în centre sociale.

„În judeţul Botoşani au fost identificate cinci unităţi de cazare care au solicitat şi obţinut autorizaţie sanitară de funcţionare pentru activităţi turistice. În momentul controlului s-a constatat că acestea desfăşurau activităţi specifice centrelor rezidenţiale de îngrijire, în care, conform prevederilor legale, condiţiile de desfăşurare a serviciilor sociale prestate sunt mult mai complexe, necesitând o structură de personal calificat, care să asigure servicii medicale. Pentru acestea s-au dispus măsuri de intrare în legalitate cu termen imediat de remediere”, se arată în comunicatul DSP.

Autoritatea de sănătate publică precizează, de asemenea, că activităţile pentru care au solicitat aceste unităţi de cazare autorizaţie sanitară de funcţionare obligă doar la asigurarea de servicii turistice, nu şi la asigurarea serviciilor specifice persoanelor cu diverse patologii.

DSP a anulat, săptămâna trecută, autorizaţiile de funcţionare a acestor centre.

Într-unul dintre cazuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean a dispus şi demararea unei anchete penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, fals în declaraţii şi exercitarea unei profesii fără drept.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: