Skip to content
Botoșani Știri locale

Botoşani: Doar două din cele 258 de paturi COVID-19 erau libere marţi dimineaţă

coronavirus Inquam Photos / Virgil Simonescu
" "

Spitalele din judeţul Botoşani care tratează pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 au ajuns la capacitate maximă, a declarat, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei, potrivit agerpres.

Potrivit sursei citate, marţi dimineaţă mai erau disponibile doar două paturi pentru bolnavii afectaţi de noul coronavirus, unul la Spitalul de Pneumoftiziologie şi unul la Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”, ambele din municipiul Botoşani.

" "
" "

„Astăzi, la zona de COVID, pe paturile de COVID avem un singur pat liber la Spitalul TBC, un loc liber la Recuperare, iar Judeţeanul este plin. Numărul de cazuri pozitive a crescut, situaţia medicală a pacienţilor COVID este destul de gravă, care necesită internare. Sunt puţini cei care sunt pozitiv şi se reîntorc acasă în izolare. Ei merg în izolare şi după două- trei zile revin la spital cu o formă care necesită internare”, a afirmat Adăscăliţei.

În Botoşani, autorităţile au amenajat 258 de patru pentru pacienţii COVID, dintre care 78 la Secţia de boli infecţioase, care este secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati”, 40 de paturi la blocul central al SJU, 40 de paturi la Spitalul Municipal Dorohoi, 58 de paturi la Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe” şi 42 de paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *