Skip to content
Botoșani Știri locale

Botoşani: Doi tineri reţinuţi după ce ar fi înfiinţat o cultură de cannabis; la percheziţii poliţiştii şi procurorii DIICOT au găsit aproximativ un kilogram de cannabis

Doi tineri din judeţul Botoşani au fost reţinuţi după ce ar fi înfiinţat o cultură de cannabis, poliţiştii şi procurorii DIICOT găsind, în urma unor percheziţii, aproximativ un kilogram din acest drog.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani au dispus, duminică, reţinerea pentru 24 de ore a doi inculpaţi, pentru cultivarea, producerea şi deţinerea de droguri de risc fără drept, în vederea vânzării.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada martie 2020 – octombrie 2020, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, cei doi inculpaţi au procurat de pe un site seminţe de plante de cannabis, pe care le-au folosit pentru a înfiinţa o cultură de plante de cannabis. În cursul lunii octombrie 2020, plantele au fost recoltate şi uscate, cu intenţia de a fi comercializate către consumatori de astfel de substanţe de pe raza judeţului Botoşani”, arată DIICOT.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Botoşani, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, au făcut 5 percheziţii domiciliare, duminică, în oraşul Darabani, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de aproximativ 1 kilogram de cannabis, mai multe dispozitive pentru mărunţit şi un cântar electronic.

Luni cei doi inculpaţi – doi tineri, de 21 şi 25 de ani – vor fi prezentaţi Tribunalului Botoşani cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *