Skip to content
Știri locale

Botoșani: Focar de COVID la Spitalul Mavormat – șase cadre medicale și trei pacienți, confirmați

Inquam Photos/Octav Ganea

Cinci asistenţi şi un infirmier de pe Secţia Medicală II a SJU au contactat virusul. De asemenea, trei pacienţi internaţi pe aceeaşi secţie au fost depistaţi pozitiv.

Un focar de COVID-19 a fost confirmat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” Botoşani, după ce şase cadre medicale şi trei pacienţi internaţi au fost confirmaţi pozitiv, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, cinci asistenţi şi un infirmier de pe Secţia Medicală II a SJU au contactat virusul. De asemenea, trei pacienţi internaţi pe aceeaşi secţie au fost depistaţi pozitiv.

„Secţia este o secţie non-COVID. S-au luat toate măsurile după ce aceste persoane au devenit pozitive. În momentul actual, cei care au fost testaţi sunt negativi. Nu există nicio dovadă că aceşti pacienţi au luat boala în cadrul secţiei”, a afirmat Adăscăliţei.

Oficialul DSP a mai susţinut că ancheta epidemiologică realizată în spital arată că toate cadrele medicale care s-au îmbolnăvit au purtat mască şi au respectat măsurile sanitare impuse în astfel de situaţii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *