Skip to content
Botoșani Știri locale

Botoşani: Havârna iese din carantină. Se reia învățământul în format fizic vineri

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Cele trei şcoli şi cele trei grădiniţe din comuna Havârna vor fi redeschise, începând de vineri, după ce localitatea Havârna va ieşi, joi, la ora 21,00, din carantină.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoşani a decis, joi, ridicarea măsurii carantinării zonale a localităţii Havârna, dar şi redeschiderea unităţilor de învăţământ din comună, în scenariul 2, ca urmare a faptului că rata de infectare cu virusul COVID-19 a scăzut sub trei cazuri la 1.000 de locuitori.

" "
" "

Consiliul de Administraţie al Şcolii gimnaziale ‘Ioan Cernat’ Havârna propune ca începând cu 12 februarie cursurile să se desfăşoare conform scenariul 2, în sensul că preşcolarii, ciclul primar şi clasa a VIII-a vor veni fizic la şcoală, celelalte clase urmând a-şi continua activitatea în online până la o nouă reactualizare a ratei de incidenţă„, a declarat, în şedinţa CJSU, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Hârtie.

Potrivit datelor transmise de Direcţia de Sănătate Publică, în comuna Havârna se înregistrau, joi, 2,79 cazuri de infectare la 1.000 de persoane, cel mai scăzut nivel de pe 15 ianuarie până în prezent.

În ultimele 14 zile, în Havârna au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 doar 12 persoane.

Rata de infectare cu virusul COVID-19 la nivelul judeţului Botoşani era, joi, de 1,29 cazuri la 1.000 de locuitori.

" "

3 comentarii la “Botoşani: Havârna iese din carantină. Se reia învățământul în format fizic vineri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *