Skip to content
" "
Botoșani Știri locale

Botoşani: Percheziţii la sediile Serviciului de înmatriculări auto şi la Evidenţa populaţiei

b1.ro

Şaisprezece percheziţii au avut loc, miercuri, la sediile Serviciului de înmatriculări auto Botoşani şi la Serviciul de evidenţă a persoanelor din Flămânzi, dar şi la domiciliile unor funcţionari. 14 persoane sunt cercetate în acest caz pentru infracţiuni de corupţie care au legătură cu obţinerea permiselor de conducere auto, sumele date drept mită fiind între 100 de lei şi 350 de euro, informează news.ro.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie, miercuri, lucrători de poliţie judiciară din cadrul DGA Botoşani şi alte 4 servicii judeţene anticorupţie (Suceava, Neamţ, Bacău şi Iaşi), sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani,  au făcut 16 percheziţii la diverse locaţii, printre care şi sediile Serviciului Public Comunitar Permise şi Înmatricularea Vehiculelor Botoşani şi Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Populaţiei Flămânzi, judeţul Botoşani.

" "

“Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal privind fapte de corupţie şi alte infracţiuni săvârşite de 14 suspecţi, funcţionari ai instituţiilor menţionate, precum şi alte persoane fără calitate specială pe numele cărora au fost emise mandate de aducere. În fapt, cauza face referire la infracţiuni de corupţie în legătură cu obţinerea permiselor de conducere auto, chiar de la începutul perioadei de şcolarizare cu instructori auto, până la susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de conducere, sumele date drept mită fiind între 100 lei şi 350 euro”, se arată în comunicat.

La ora transmiterii acestei ştiri, persoanele respective sunt audiate la sediul Parchetului de pe lânbă Tribunalul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *