Skip to content
Botoșani Știri locale

Botoşani: Peste 80 de persoane evacuate din calea râului Prut

facebook

Autorităţile din judeţul Botoşani au dispus, miercuri dimineaţă, evacuarea a peste 80 de persoane din satul Baranca din comuna Hudeşti, ca urmare a creşterii nivelului râului Prut la intrarea în ţară, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Dorina Lupu.

Potrivit acesteia, acţiunea de evacuare are în vedere 47 adulţi şi 34 copii.

Persoanele evacuate vor locui fie în casele proprietate, construite după inundaţiile din 2008 într-o zonă fără risc, fie la rude. O singură persoană care era în autoizolare la domiciliu a fost carantinată instituţionalizat. În cursul zilei de ieri (marţi – n.r.), ajutaţi de pompieri militari şi de membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Hudeşti, oamenii şi-au urcat în poduri bunurile materiale şi au dus animalele în zone sigure„, a afirmat Lupu.

La acţiunile de evacuare intervin 24 de pompieri militari şi voluntari din Hudeşti.

Conform datelor furnizate de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, miercuri, la ora 8,00, râul Prut măsura la Oroftiana 748 centimetri, cu 98 de centimetri peste cota de pericol, având tendinţa de creştere. De asemenea, tot miercuri dimineaţă, la Rădăuţi Prut, cota de inundaţie era depăşită cu 93 de centimetri, nivelul ajungând la 503 centimetri, scrie agerpres.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *