Skip to content
Botoșani Știri locale

Botoşani: Preoţi acuzaţi că smulg masca de pe faţa enoriaşilor şi îi gonesc pe vaccinaţi din Biserică

Inquam Photos/Octav Ganea

Direcţia de Sănătate Publică din Botoşani a deschis o anchetă după ce doi preoţi din judeţ ar fi smuls măştile credincioşilor în timpul slujbei şi ar fi cerut celor vaccinaţi să plece din biserică.

Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a demarat o anchetă la Botoşani după ce mai mulţi locuitori ai judeţului s-ar fi plâns că doi preoţi din judeţ nu-i primesc pe vaccinaţi la slujbă şi smulg măştile sanitare de pe chipul enoriaşilor, arată digi24.ro.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică a precizat că a primit pe adresa instituţiei mai multe reclamaţii de la enoriaşii din judeţ scandalizaţi că preoţii din două localităţi smulg măştile celor prezenţi la slujbă în biserică. În plus, este reclamat faptul că cei vaccinaţi sunt daţi afară din biserică.  „Chiar avem nişte reclamaţii la nivelul DSP legat de faptul că, în două localităţi din judeţul Botoşani, preotul în timpul slujbei a recomandat ieşirea din biserică a persoanelor vaccinate, li s-a atras atenţia să nu poarte mască, chiar li s-a smuls masca de pe faţă. Vom face o anchetă în cursul acestei săptămâni”, a declarat Monica Adăscăliţei, directorul DSP pentru digi24.ro.

Totodată veştile au ajuns şi la urechile prefectului din Botoşani.

„Am auzit de aceste fenomen, este cunoscut. Cei de la DSP au însă mai multe date”, a precizat Dan Nechifor pentru Adevărul.

Patriarhia Română, la rândul său a precizat că va fi deschisă o anchetă pentru a verifica aceste reclamaţii ale enoriaşilor. „Arhiepiscopia de care aparţin aceşti preoţi va investiga in mod sigur cazul si va comunica un răspuns. Trăim vremuri măcinate între extreme… Vremuri ale anomiei”, au precizat reprezentanţii Patriarhiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *