Skip to content
Botoșani Știri locale

Botoşani: Un medic de 46 de ani a murit iar colegii susţin că suprasolicitarea la muncă e de vină

unsplash.com

Şeful Compartimentului Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi a decedat, vineri, după ce s-a întors de la serviciu, moartea acestuia, la vârsta de 46 de ani, fiind pusă pe seama suprasolicitării profesionale.

Managerul unităţii medicale, Valerian Andrieş, a declarat, pentru Agerpres, că medicul Ovidiu Nicolae Alexa a decedat în urma unui infarct şi nu a putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare îndelungate făcute de colegii săi. „Este o dovadă în plus a epuizării şi a suprasolicitării personalului medical în această perioadă”, a afirmat Andrieş.

La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei, care efectuează gărzi şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Dorohoi, susţine că decesul trebuie pus pe seama epuizării la locul de muncă, din cauza activităţilor desfăşurate în contextul pandemiei de COVID-19. „Sigur că este vorba de suprasolicitare”, a subliniat Adăscăliţei.

Potrivit paginii de internet a Spitalului Municipal Dorohoi, Ovidiu Nicolae Alexa era medic coordonator la Compartimentul Primire Urgenţe şi avea specialitatea „Medicină generală”. El avea şi atestat pentru asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *