Skip to content
Botoșani Știri locale

Botoşani: UPU de la SJU va primi 6,7 milioane de lei, din fonduri europene, pentru modernizare şi extindere

Inquam Photos / George Călin

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani va fi extinsă şi modernizată din fonduri europene, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Consiliul Judeţean (CJ).

Potrivit sursei citate, preşedintele CJ, Doina Federovici, a semnat contractul de execuţie a lucrărilor, urmând ca lucrările să înceapă în această primăvară.

Modernizarea UPU este una dintre marile provocări, dacă ţinem cont de contextul epidemiologic actual. Săptămâna viitoare, la Botoşani, vor veni reprezentanţi ai constructorului, care împreună cu specialiştii Consiliului Judeţean, medicii din cadrul UPU şi reprezentanţi ai autorităţilor care gestionează acţiunile privind combaterea pandemiei de COVID-19 la nivel local vor căuta soluţii pentru ca lucrările de modernizare să nu afecteze capacitatea de răspuns la problemele generate de virusul SARS-CoV-2″, a declarat Doina Federovici.

Valoarea totală a proiectului – finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 – este de 6,7 milioane de lei.

Modernizarea UPU presupune şi construcţia unei noi clădiri. Aceasta va avea o suprafaţă de 324,6 metri pătraţi şi un regim de înălţime P+1. De asemenea, va fi modernizat Corpul A al UPU, unde se va monta şi o copertină de 240 metri pătraţi. Prin proiect se vor achiziţiona opt echipamente medicale performante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *