Skip to content
Știri locale Tulcea

Braconaj în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării. Zeci de kilograme de peşte, capturate de la doi pescari

Garda de coastă

Doi pescari au fost prinși pe Lacul Golovița din zona Rezervației Biosferei Delta Dunării cu unelte de pescuit interzise și cu peste 50 de kg de pește. Cele două persoane se aflau într-o lotcă și aveau plase cu o lungime de peste 560 de metri. Peștele prins în ele era din specia caras și, potrivit Gărzii de Coastă, întreaga cantitate a fost predată unei societăți de profil.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, pe lacul Golovița, au oprit pentru control o ambarcațiune tip lotcă, în care se aflau doi cetățeni români. După efectuarea controlului asupra ambarcațiunii, polițiștii de frontieră au identificat plase monofilament cu captură de pește în ele.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a plaselor era de 567 metri, iar peștele prins în ele era în cantitate totală de 55,8 kilograme, din specia caras. Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăți de profil, conform prevederilor legale„, au transmis polițiștii, potrivit Digi24.

peste braconaj

 

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit ”, și “pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *