Braiconf Brăila îi cere guvernului să intervină pentru salvarea industriei textile

Oficialii producătorului de îmbrăcăminte din Brăila propun o listă de măsuri menite să ajute sectorul „care merge către dispariţie“.

Producătorul de îmbrăcăminte Braiconf din Brăila îi cere guvernului să intervină pentru salvarea industriei textile din România, o industrie care pierde anual sute sau chiar mii de fabrici.

„Costurile ridicate ale forţei de muncă impuse prin salariul minim, precum şi lipsa susţinerii financiare din partea statului au redus competitivitatea sectorului, generând colapsul iminent al acestuia“, se arată în documentul publicat de Braiconf.

Compania face acest apel după ce în 2023 a raportat o cifră de afaceri de 23 mil. lei, în scădere cu peste 10% faţă de 2022 şi aproape la jumătate faţă de 2018.

În acest context, oficialii producătorului de îmbrăcăminte din Brăila au conturat un plan menit să readucă pe plus acest sector. Ca măsuri pe termen scurt sunt propuse: reducerea taxelor şi impozitelor legate de forţa de muncă în industria textilă, instituirea unei scheme de sprijin prin ajutor de stat, instituirea unei scheme de finanţare garantată de stat în condiţii preferenţiale şi acordarea unor ajutoare de stat individuale de salvare.nduri europene destinate firmelor din sector care vor să renunţe la lohn şi să producă sub marcă proprie.

Citeşte mai mult aici

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: