Skip to content
Brăila Știri locale

Brăila: 57 de persoane sancţionate pentru nerespectarea interdicţiei de a circula noaptea. Amenzile depăşesc 24.000 de lei

Facebook/politie
" "

Poliţiştii brăileni, împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila şi poliţişti locali, au continuat verificările pentru prevenirea efectelor pandemiei de Covid-19, precum şi a respectării noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020, scrie Adevarul.

Oamenii legii au desfăşurat 19 acţiuni punctuale vizând societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţele şi târgurile din municipiu şi cele din judeţ, zonele aglomerate şi mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI şi cele care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă. În intervalul orar 23.00 – 05.00, controalele au vizat şi interdicţia de circulaţie a persoanelor în afara locuinţelor sau a gospodăriilor, prevăzută de H.G. 935/2020.

" "
" "

În cadrul acţiunilor desfăşurate, forţele implicate au verificat 36 societăţi comerciale, au legitimat 1016 de persoane şi au controlat  316 vehicule, 215 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă. În urma abaterilor constatate la nivel judeţean, au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală 33.800 de lei.

Pentru nerespectarea măsurilor  privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie în mijloacele de transport, poliţiştii brăileni şi poliţiştii locali au sancţionat contravenţional 12 persoane, dintre care un şofer şi 11  pasageri, valoarea  amenzilor fiind de 2.250 de lei. Totodată, 57 de  persoane care nu au respectat interdicţiile privind circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 24.550 de lei. ”Scopul forţelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19. Aceste activităţi se vor desfăşura şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *