Skip to content
Brăila Știri locale

Brăila: Amenzi de 23.000 de lei aplicate într-o singură zi pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea pandemiei

facebook
" "

18 de  persoane din judeţul Brăila care nu au respectat interdicţiile privind circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23,00-05,00, au fost sancţionate contravenţional cu amenzi.

Marţi, 22 decembrie, poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila şi poliţişti locali, au continuat verificările privind respectarea prevederilor legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum şi a noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020.

" "
" "

Astfel, au fost desfăşurate 19 acţiuni punctuale vizând societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţele şi târgurile din municipiu şi cele din judeţ, zonele aglomerate şi mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI şi cele care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

În intervalul orar 23.00 – 05.00, acţiunile au vizat şi interdicţia de circulaţie a persoanelor în afara locuinţelor sau a gospodăriilor, prevăzută de H.G. 935/2020.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, forţele implicate au verificat 69 societăţi comerciale, au legitimat 1.061 de persoane şi au controlat  38 de vehicule, precum şi  66 mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

În urma abaterilor constatate la nivel judeţean, au fost aplicate 81 sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 23.000 de lei.

Pentru nerespectarea măsurilor  privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie în mijloacele de transport, poliţiştii brăileni şi poliţiştii locali au sancţionat contravenţional 24 de persoane, dintre care 2 şoferi şi 22  pasageri, valoarea  amenzilor fiind de 3.000 de lei.

Totodată, 18 de  persoane care nu au respectat interdicţiile privind circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 9.000 de lei.

Scopul forţelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19.

Aceste activităţi se vor desfăşura şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *