Skip to content
Societate

Brăila: Doi bărbaţi întorşi recent din China s-au prezentat la spital

news.ro

Doi bărbaţi care au lucrat în China şi s-au întors în ţară pe 1 februarie s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru a se asigura că nu au fost infectaţi cu coronavirus. Ei au fost examinaţi clinic şi li s-au făcut radiografii pulmonare, constatându-se în final că nu prezintă simptome de îmbolnăvire, informează news.ro.

”S-au prezentat în cursul zilei de dumincă 2 pacienţi care pe 1 februarie au aterizat pe Aeroportul Otopeni, zborul având originea Shenzen – China. Pentru că au considerat că trebuie monitorizaţi, s-au prezentat la spital pentru a li se infirma orice problemă pe care ar avea-o. Au fost investigaţi conform protocolului primit de la Ministerul Sănătăţii, nu prezentau nici un fel de simptom, au fost consiliaţi, li s-a explicat exact ce trebuie să facă”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, medic Alina Neacşu.

Medicii le-au recomandat celor doi bărbaţi sa evite pe cât posibil, timp de două săptămâni, cât e perioada de incubaţie a virusului, contactul cu alte persoane ţi să sune la 112 în cazul in care se simt rău.

”Am raportat la toate forurile superioare, la DSP, la DSU, urmând ca în următoarele 14 zile, pacienţii să stea acasă, în carantină. Au fost învăţaţi exact ce trebuie să facă”, a mai spus Neacşu.

Bărbaţii au muncit în China, de unde s-au întors recent. În acelaşi grup s-ar mai fi aflat un brăilean si un bărbat din oraţul Măcin din judeţul Tulcea, care încă nu s-au prezentat la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *