Skip to content
Brăila Știri locale

Brăila: Femeie înşelată cu 30.000 de euro de un bărbat cu care coresponda pe Facebook şi care susţinea că este general american

Financial Times

O femeie din municipiul Brăila a fost înşelată cu 30.000 de euro de un bărbat cu care discuta pe Facebook şi care a pretins că este general american. Acesta este al doilea caz de acest fel înregistrat la Brăila în acest an, scrie news.ro.

Încă de anul trecut, o femeie de 51 de ani din Brăila a început să discute pe Facebook cu un bărbat care s-a prezentat drept general în armata Statelor Unite ale Americii, aflat în misiune în Irak.

În tot acest timp, individul a convins-o pe brăileancă de faptul că îşi doreşte o relaţie cu ea şi că ar fi dispus să vină la ea în Brăila. I-a cerut însă bani pentru a veni din Irak la Brăila.

Astfel, femeia a fost convinsă să se împrumute la bancă şi să-i trimită banii. Suma a fost trimisă în mai multe tranşe către alte persoane care au pretins că sunt agenţi ONU.

Ulterior, după ce a virat suma de 30.000 de euro, femeia nu l-a mai putut contacta pe bărbat, moment în care şi-a dat seama că a fost înşelată.

Brăileanca s-a adresat Poliţiei care a demarat o anchetă pentru identificarea suspectului.
Acesta nu este singurul caz de acest fel înregistrat în 2019 la Brăila.

În martie, o altă femeie a fost înşelată prin metoda „generalul american”. Femeia a solicitat  atunci ajutorul Poliţiei după ce a fost înşelată cu suma de 37.000 de euro de un fals general în armata americană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *