Skip to content
Brăila Știri locale

Brăila: Mască obligatorie, circulaţie interzisă noaptea. Hotărârea va fi însă anulată în urma protestelor la care a participat și primarul

Inquam Photos/Octav Ganea

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, critică decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin care se mentine restricţia cu privire la circulatia pe timp de noapte. După de decizia a stârnit ample nemulţumiri pe reţelele de socializare, prefectul vine cu explicaţii şi spune că a fost o eroare.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Marian Dragomir susţine că „nu va purta mască în aer liber” şi va „circula noaptea”.

Eu respect legea nu măsurile abuzive impuse de C.J.S.U. Brăila. NU VOI PURTA MASCĂ ÎN AER LIBER !!!! VOI CIRCULA NOAPTEA !!!

Voi face tot ce nu am avut voie să fac până azi şi acum îmi permite legea !!!…. şi o să contest orice măsură abuzivă pentru că vine un moment în care trebuie să spunem STOP ABUZURILOR !!!”, a scris primarul Marian Dragomir.

Edilul a anunţat că Primăria Brăila va contesta luni în contencios admininistrativ hotărârea Comistetului Judeţean.

„Cel mai trist este că aceste măsuri lovesc tot în brăienii, în teatre, în restaurante şi în mediul de afaceri local. Hotărârea C.J.S.U. Brăila este NULĂ deoarece C.J.S.U. Brăila nu poate anula măsurile de relaxare menţionate în Hotărârea de Guvern”, susţine edilul Brăilei.

După ce decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  a stârnit ample discuţii pe reţelele de socializare, prefectul Brăilei, Nicuşor Ciocan, a revenit asupra deciziei. El spune că este vorba despre o greşeală care va fi corectată.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a emis astăzi H.C.J.S.U. nr. 189 privind constatarea încadrării în limitele incidenţei cumulate la 14 zile în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în Hotărârea Guvernului nr. 531/10.05.2021.

Dintr-o greşeală materială, C.J.S.U. nu a inclus în Hotărârea nr. 189 prevederile Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 29 din 14 mai 2021. Întrunit acum în regim de urgenţă, C.J.S.U. Brăila va reveni în cel mai scurt timp cu o nouă hotărâre în acord cu prevederile C.N.S.U. Cerem scuzele de rigoare!”, a scris prefectul, pe Facebook.

1 comentariu la “Brăila: Mască obligatorie, circulaţie interzisă noaptea. Hotărârea va fi însă anulată în urma protestelor la care a participat și primarul

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *